Lovitura dată de Dacia în 2021. Care au fost cele mai vândute mașini

Lovitura dată de Dacia în 2021. Care au fost cele mai vândute mașini
Anunțul Dacia despre vânzările de anul trecut

Mulți au fost surprinși de vestea oferită de Dacia. Care au fost cele mai vândute modele din anul trecut? Compania a venit cu mai multe detalii despre reușita din 2021. Ce au arătat vânzările din trecut și care au fost alegerile făcute de români?

Vânzări Dacia 2021: cele mai dorite modele

Vânzările Dacia au ajuns în anul trecut la 537.095 de unităţi. Specialiștii au fost uimiți să vadă că este vorba despre un procent mai mare decât în 2020. Astfel, compania a avut parte de o premieră, fiind a treia marcă cea mai vândută în rândurile Europei către clienții particulari.

Creșterea este de 3.1% față de anul precedent, iar confom datelor vânzările totale ale mărcii Dacia au ajuns în 2021 la 537.095 de unităţi. Dacia este cea mai vândută către clienții particulari în Franța și ocupă locul 5 în alte țări precum: Italia, Spania, Portugalia, Belgia, Austria, Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi Croaţia.

În Germania, marca aceasta se află în Top 10, dar se bucură să fie lider pe piața din Maroc. Modelele cele mai vândute au fost: Sandero și Duster.

Detalii din partea companiei

„În creştere cu 3,1% faţă de anul precedent, vânzările totale ale mărcii Dacia au ajuns în 2021 la 537.095 de unităţi în condiţiile unei pieţe stabile dar puternic afectate de criza sanitară şi de cea a componentelor electronice. În perimetrul său de comercializare, Dacia a înregistrat o creştere a cotei sale de piaţă cu 0,1 puncte procentuale, până la 3,5%.

Creşterea vânzărilor se explică în mod special prin succesul noii game Dacia în rândurile clienţilor particulari. În 2021 Dacia a atins în Europa o cotă de piaţă record de 6,2% în segmentul vânzărilor către clienţii particulari, devenind în premieră a treia marcă cea mai vândută în rândurile acestei categorii de public”.

Dacia Sandero a înregistrat un volum de vânzări de 226.805 de exemplare, din care aproape 90% au fost reprezentate de a treia generație a modelului. Daci Sandero a fost pentru al cincilea an consecutiv cel mai vândut model din Europa în segmentul clienților persoane fizice.

De asemenea, Dacia Duster a fost și ea aleasă des de cumpărători, fiind vândută cu 186.001 de unități comercializate în 2021 pe toate piețele și depășind 2 milioane de exemplare vândute încă de la lansarea sa din 2010.

”Lansat în primăvara trecută, Dacia Spring şi-a făcut o intrare remarcată pe piaţa vehiculelor 100% electrice cu 27.876 unităţi vândute şi peste 46.000 de comenzi la finele anului 2021.

Conceput pentru a democratiza accesul la mobilitatea electrică pentru deplasările zilnice, Spring se afirmă ca un automobil urban de referinţă pe numeroase pieţe. În mod remarcabil, 80% din cei care au achiziţionat un vehicul Spring nu erau anterior clienţi ai mărcii Dacia”, arată compania.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI