Dacia Duster, în varianta care îți taie respirația, confirmată oficial: unde găsești cel mai puternic SUV românesc

Dacia Duster, în varianta care îți taie respirația, confirmată oficial: unde găsești cel mai puternic SUV românesc

Dacia face în continuare eforturi pentru a răspunde pretențiilor și celor mai exigenți clienți, iar în acest sens, tocmai a dezvălui cel mai puternic SUV. Dacia Duster în varianta de 170 de cai putere este modelul la care visează toți amatorii de off road.

În cazul în care nu aveai deja suficiente motive să te arunci la o investiție într-o Dacia Duster, o nouă variantă a bolidului s-ar putea să te fascineze suficient de mult. Din păcate, în mod oficial, această iterație surpriză nu va fi disponibilă pe piața din România, deci trebuie să apelezi la niște artificii logistice, dacă vrei să pui mâna pe una. Chiar și așa, există câteva aspecte pe care merită să le ai în vedere.

Dacia Duster în varianta de 170 de cai putere merită toți banii

Pe piața din Brazilia, a intrat în oferta constructorului de la Mioveni o variantă de Dacia cu o motorizare de 1,3 TCe și 170 de cai putere. Este însă important de reținut că în această țară, creațiile românești sunt comercializate sub sigla Renault. Deci, în practică, vorbim de un nou Renault Duster.

Motorul definit mai sus este cel mai puternic pe care l-ai putut găsi vreodată pe un Duster. Fostul ”lider” în domeniu a fost disponibil în Europa și consta într-o motorizare de 2 de litri și 150 de cai putere. Sursa motorului de 1,3 TCe și 170 de cai putere este Renault Arkana și Captur. Chiar și pe acele autoturisme însă, nu are această putere, din cauza legislației referitoare la emisii. În America de Sud, însă, legislația este semnificativ mai relaxată comparativ cu Europa pe marginea acestui subiect. În plus, acea piață cere mașini din ce în ce mai performante la prețuri accesibile.

Dacia Duster în varianta 1,3TCe cu 170 de cai putere mai vine la pachet cu o cutie de viteze automată CVT X-Tronic în șase trepte, dar fără tracțiune integrală, doar 4X2. Ajunge la 100 de kilometri pe oră în 9,2 secunde și are un cuplu maxim de 270 Nm. Prețul de achiziție este de 24.700 de euro.

Citește și: