Dacia nemaivăzută, surprinsă pe străzile din Praga: fotografii spion cu Bigster

Dacia nemaivăzută, surprinsă pe străzile din Praga: fotografii spion cu Bigster

Până acum, conceptul SUV-ului Dacia Bigster a fost văzut doar în fotografiile oficiale.

Surpriza a fost și mai mare când pe străzile din Praga a fost văzut și fotografiat un model funcțional.

Destinația nu este o mare surpriză, de altfel la în capitala Cehiei, Renault și Dacia au prezentat proiectele pe care le-au pregătit pentru următorii ani.

În cadrul prezentării și-a făcut apariția noul break cu șapte locuri Jogger. Cu toate acestea, despre conceptul Bigster nu s-a spus niciun cuvânt, cu atât mai puțin că ar fi ascuns undeva în spatele cortinei, însă realitatea a fost alta.

Conceptul Bigster a mers cu adevărat la Praga, dar nu pentru a fi prezentat presei. Potrivit auto.cz, acesta trebuia să fie prezentat dealerilor, care nu ar avut voie să fotografieze exemplarul expus la fața locului.

bigster2

Bigster, un model așteptat

Întrebarea este dacă va rămâne ceva timp în Cehia sau va merge în alte destinații. Bigster a fost anunțat la începutul anului trecut, iar chiar și atunci producătorul a spus că ne uităm la un concept foarte asemănător cu modelul de producție.

Bigster a fost prezentat ca un model cu 4,6 metri lungime, despre care se spune că va fi robust, spațios și “adaptat pentru escapadele în aer liber”.

Acest SUV prefigurează soluția propusă de Dacia pentru un vehicul de segment C accesibil la prețul unui model din segmentul inferior.

„Conceptul Dacia Bigster exprimă viitoarea evoluție a mărcii. Este un vehicul care oferă ceea ce este esențial, evocând spiritul de aventură și aducând în plus o tușă „cool”. Bigster este dovada faptului că un vehicul accesibil poate fi și atractiv. Noi, cei de la Dacia, credem acest lucru iar dovada este conceptul prezentat azi”, a declarat atunci Alejandro Mesonero-Romanos, Director de Design Dacia.

Conceptul Bigster poate fi echipat cu motorizări alternative și hibride, iar compania sugera că nu va înlocui Duster.