25 dec. 2022 | 08:55

Cum să verifici dacă cablul tău USB-C suportă încărcarea rapidă: metoda simplă

ACTUALITATE
Cum să verifici dacă cablul tău USB-C suportă încărcarea rapidă: metoda simplă

Încărcarea rapidă este o caracteristică relativ recentă la smartphone-uri, dar a devenit destul de comună, mai ales în ultimul an.

Unele dispozitive pot fi încărcate de la 0 la 100 în mai puțin de o oră, ceea ce ne bucură, însă nu funcționează, din păcate, cu orice fel de cablu USB-C.

Un port USB tipic trimite aproximativ 2,5 W către dispozitivul conectat. Încărcarea rapidă crește până la 15 W, ajungând, în cazurile norocoase, până la 100 W.

În primul rând, trebuie să subliniem faptul că cablul USB-C este doar o parte a ecuației, atunci când vorbim despre încărcarea rapidă.

Adaptorul de curent alternativ trebuie, de asemenea, să accepte încărcare rapidă. Un cablu compatibil cu încărcare rapidă nu vă va încărca dispozitivul mai repede dacă nu are și adaptorul potrivit.

Ce cablu USB-C trebuie să folosești

Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a verifica dacă cablul tău acceptă încărcare rapidă. În primul rând, ar trebui să începi prin a verifica ambalajul telefonului tău sau să vezi ce ai în cutie.

Dacă telefonul a venit la pachet cu un cablu USB-C de încărcare rapidă, specificațiile cablului vor fi listate pe cutie sau online, pe site-ul magazinului și/sau al producătorului.

Un alt lucru ușor de verificat este grosimea cablului. Cablurile de încărcare rapidă tind să fie puțin mai groase decât cablurile obișnuite, dar acest lucru nu este întotdeauna foarte vizibil.

Din păcate, majoritatea cablurilor USB-C nu au etichete de încărcare rapidă pe cablu. Cu toate acestea, este posibil să mai găsești câte unul care are o pictogramă fulger, spre exemplu.

În general, există o regulă de bază  care te obligă să folosești cabluri și adaptoare USB-C care sunt create special pentru telefonul tău. În cele mai multe cazuri, acest lucru te va asigura că obții cele mai rapide viteze posibile, fără să arzi bateria telefonului.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele