04 dec. 2022 | 08:55

Cu ce vine nou Shazam, pe Android: cum recunoști melodii pe telefon de acum

ACTUALITATE
Cu ce vine nou Shazam, pe Android: cum recunoști melodii pe telefon de acum

Aplicația Shazam, deținută de Apple, este o resursă excelentă pentru a recunoaște muzica care se aude în jurul tău.

Varianta pentru Android a avut, ce-i drept, mereu minusuri, iar asta este lesne de înțeles, având în vedere concurența. Totuși, recent, Shazam a introdus un update care s-ar putea să te bucure, dacă, din întâmplare, ai un telefon ce folosește sistemul de operare Android.

Versiunea 13.7 a aplicației Shazam, pe Android, îți va permite, de acum încolo, să identifici rapid o melodie redată fără a fi nevoie să deschizi aplicația, datorită unui widget nou și eficient.

Acesta este reproiectat pentru Android 12 și 13. În mod evident, Apple merită laude pentru această decizie, de vreme ce nu multe companii ar aduce îmbunătățiri unei variante de aplicație ce rulează pe sistemul de operare al concurenție.

Shazam poate căuta o melodie și îți poate oferi un rezultat fără a fi nevoie să deschizi aplicația

Având în vedere că widgetul anterior nu era altceva decât o pictogramă supradimensionată pentru a accesa aplicația, a avea ceva funcțional este deja o actualizare masivă. Această implementare se pare că funcționează uimitor de eficient.

Practic, acum că ai acest update, există foarte puține motive pentru a deschide aplicația Shazam pentru a căuta o melodie care îți place dar al cărui autor nu-l cunoști, fiindcă poți declanșa o căutare a melodiei cu pricina direct de pe ecranul de pornire.

Această funcție este disponibilă începând cu cea mai recentă versiune stabilă de Shazam, așa că asigură-te că ești cu actualizările la zi, dacă vrei să beneficiezi de cea mai recentă și interesantă funcție de până acum, de pe Shazam, varianta pentru utilizatorii de Android.

Cu toate astea, aplicația Google preinstalată pe majoritatea dispozitivelor cu Android poate face cam același lucru. Spre exemplu, este suficient să spui „Ok Google”, ca mai apoi să-ți întrebi telefonul, eventual în limba engleză, ce melodie se aude pe fundal. Rezultatul este similar.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele