14 feb. 2022 | 09:51

Cresc salariile în România, pentru toți românii: soluția la care s-au gândit guvernanții, nu ține de angajator

ACTUALITATE
Cresc salariile în România, pentru toți românii: soluția la care s-au gândit guvernanții, nu ține de angajator

În contextul în care creșterile salariale din România nu mai reușesc să compenseze inflația și scumpirile la utilități sau alimente de bază, autoritățile române s-au gândit să intervină. Cu un pic de noroc, mulți români se vor bucura de o creștere cu până la 300 de lei a salariului.

Românii au nevoie de mai mulți bani, toți. Situația este una foarte dificilă pentru foarte multe familii, iar pe marginea acestui subiect, a oferit mai multe soluții fostul premier Florin Cîțu, președintele senatului și șeful PNL. În opinia lui, cea mai bună soluție ar fi reprezentată de scăderea CAS-ului din impozitul obligatoriu. Anunțul a fost făcut în weekend printr-o postare pe Instagram.

Salariile românilor, un pic mai mari, fără intervenția angajatorului

Cea mai bună soluție pentru creșterea salariilor în România, fără să fie sporită presiunea financiară pe angajator, este reducerea CAS de la 25% la 20%, a afirmat președintele Senatului. În acest fel, printr-un calcul simplu, la un salariu mediu, un român ar trebui să se bucure de aproximativ 317 lei în plus.

”Soluţii: 1. Reducerea contribuţiilor – mai mulţi bani în buzunarele românilor. 2. Reducerea TVA – temperează inflaţia”, scrie Cîţu în postare.

Preşedintele PNL a detaliat și particularitățile propunerilor sale pentru a creşte salariile pentru toţi românii. ”Reducerea CAS de la 25% la 20% – aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu”, a explicat Florin Cîțu.

Postarea pe Instagram a liderului PNL vine la câteva zile după ce ministrul Finanțelor Publice a vorbit despre o impozitare sporită a proprietăților, mai ales în cazul celor cu mai multe imobile, din 2023. Practic, era vorba de impozite crescute exponențial pentru cei care au mai mult de două mașini și mai mult de două locuințe pe nume. Ulterior, ministrul și-a nuanțat declarațiile privind impozitarea proprietăților el arătând că nu este adeptul supraimpozitării în această privință, el precizând că susține ceea ce numește „o ajustare” în zona de reglementare comercială a unor activități de business.

Rămâne acum să vedem dacă inițiativele fostului premier Cîțu se vor reflecta în lege și, în final, în buzunarele românilor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele