Comandantul forțelor de apărare teritorială, demis de Zelenski. 10% din teritoriul Lugansk este controlat de ruși

Comandantul forțelor de apărare teritorială, demis de Zelenski. 10% din teritoriul Lugansk este controlat de ruși

Volodimir Zelenski face schimbări la vârful conducerii. Președintele ucrainean l-a demis pe comandantul Forţelor de apărare teritorială. Totodată, trupele ucrainene fac față atacurilor rusesști și controlează aproximativ 10% din teritoriul regiunii Lugansk.

Președintele ucrainean, mișcare la vârful Apărării. Pe cine a demis Volodimir Zelenski

Astfel Iuri Haluşkin a fost înlocuit cu general-maiorul Ihor Tanţura, conform unui comunicat scurt difuzat duminică de agenţia ucraineană de presă Ukrinform.

Deciziile au fost publicate pe site-ul administrației de la Kiev, potrivit agenţiilor de presă locale, fără a se oferi și alte detalii cu privire la motivul schimbării.

Volodimir Zelenski anunțase în discursul său că începe o săptămână „cu multe activităţi internaţionale” pentru a obţine „arme şi sprijin financiar pentru Ucraina” pentru a putea începe reconstruirea a ceea ce „Rusia a distrus”.

De altfel, trupele de la Kiev au raportat că au distrus în ultimele 24 de ore două elicoptere ruseşti, trei tancuri şi şase vehicule blindate de luptă.

Citește și: Armata rusă ar fi atacat cu fosfor combinatul Azovstal, după victoria Ucrainei la Eurovision 2022. Mesajul scris pe bombe

„Trupele ruse utilizează avioane de luptă, lansatoare de rachete multiple, artileria de mare calibru, tancuri, diferite tipuri de mortiere, lansatoare de rachete şi de bombe împotriva infrastructurii civile şi a zonelor rezidenţiale”, denunţă armata ucraineană.

Totodată, președintele ucrainean a declarat că “operaţiunea specială” a armatei ruse este “în faliment” şi că Rusia va recunoaşte realitatea.

“Ne pregătim pentru noi tentative ale Rusiei de atacuri în Donbas, de intensificare a mişcărilor sale în sudul Ucrainei. Ocupanţii încă nu vor să recunoască faptul că sunt într-un punct mort şi că aşa-zisa lor ‘operaţiune specială’ deja este în faliment. Însă cu siguranţă va veni momentul când poporul ucrainean îi va forţa pe invadatori să recunoască realitatea.

Indiferent cât de ‘creativi’ sunt ei în Herson şi Melitopol, indiferent cum îşi prezintă presupusa ‘putere’ în zonele ocupate din Priazovia şi Donbas, ei sunt acolo temporar. Drapelul ucrainean, legea ucraineană, viaţa ucraineană încă vor fi acolo oricum”, a spus Zelenski.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 82. Trupele ucrainene au inundat mai multe regiuni de lângă Kiev pentru a opri atacul Moscovei poate câștiga lupta

Citește și:
Etichete: