Cine este Veronica Drăgălin, noua șefa a Procuraturii Anticorupție din Moldova

Cine este Veronica Drăgălin, noua șefa a Procuraturii Anticorupție din Moldova

Veronica Drăgălin este noua șefa a Procuraturii Anticorupție din Moldova. Magistrata a fost aleasă marți în această funcție, în urma unui concurs.

Veronica Drăgălin, noua șefa a Procuratorii din Moldova

Consiliul Superior al Procurorilor a hotărât că Veronica Drăgălin este câștigătoarea concursului la funcția de Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Candidatura Veronică Drăgălin va fi înaintată Procurorului General interimar pentru numirea în funcție”, a aunțat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că prestația Veronicăi Drăgălin la interviul de de la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), dar și de la unele anterioare, au fost „excelente”.

Veronica Drăgălin a avut o carieră apreciată în SUA, unde a ajuns procuroare adjunctă a Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

Ea a obținut mai multe premii  pe parcursul carierei sale, cum ar fi premiul „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili şi Premiul Directorului FBI.

A fost nominalizată la Premiul Național pentru Tânărul Procuror Federal şi la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din forțele federale de justiție.

Pe lângă limba maternă, româna, Viorica Dragalin vorbeşte încă cinci limbi: engleza, spaniola, rusa, germana şi italiana.

Magistrata a emigrat încă de mică cu familia sa în Italia, Germania, apoi în SUA, unde a ajuns la vârsta de 11 ani.

În 2008, Veronica Drăgălin a absolvit facultatea de biologie şi chimie la Universitatea din Durham, Carolina de Nord, iar în 2011, facultatea de drept la Universitatea din Virginia, după care a urmat o carieră în zona de justiție din SUA. 

Citește și: