CIA lansează primul podcast, „The Langley Files”: dezvăluie că munca în agenție este mai plictisitoare decât pare la Hollywood

CIA lansează primul podcast, „The Langley Files”: dezvăluie că munca în agenție este mai plictisitoare decât pare la Hollywood

Se pare că toată lumea lansează un podcast în ziua de azi, iar acum vine rândul Agenției Centrale de Informații. Iată ce podcast a lansat CIA.

Dar nu vă așteptați la nicio revelație majoră de la „The Langley Files” de la CIA, care este într-adevăr o inițiativă de informare publică pentru a întări imaginea agenției și pentru a înlătura noțiunile că este o linie de lucru spectaculoasă, așa cum este adesea descrisă în filmele de acțiune.

După cum explică agenția, „Misiunea „The Langley Files: A CIA Podcast” este de a educa și a conecta publicul larg, împărtășind informații despre misiunea de bază a agenției, capacitățile și agilitatea ca lider de informații. Dar și de a împărtăși câteva povești interesante pe parcurs!”.

Despre ce se vorbește în podcastul CIA

Podcast-ul conține muzică introductivă plină de suspans și un narator care explică că CIA va „împărtăși ceea ce poate” cu povești care „depășesc cele ale scenariilor de la Hollywood”. Directorul CIA, Bill Burns, este invitatul prezentat în episodul 1 din „The Langley Files”.

„De obicei operăm în umbră, în afara vederii și a minții”, a spus Burns în premieră. Cu toate acestea, a continuat el, „în democrația noastră, unde încrederea în instituții este atât de insuficientă, este important să încercăm să ne explicăm cât de bine putem și să demitificăm puțin ceea ce facem”.

Potrivit lui Burns, una dintre cele mai mari concepții greșite pe care oamenii le au despre CIA provine din reprezentările de la Hollywood despre agenții de informații de pe teren. Mulți oameni cred că CIA este o „lume plină de farmec” de „indivizi eroici care conduc mașini rapide și dezamorsează bombele și rezolvă singuri crizele mondiale” –Jason Bourne, James Bond și Jack Ryan. În podcast, Burns a spus că conduce un Subaru Outback din 2013 „la limite de viteză afișate”.

De asemenea, Burns a profitat de ocazie pentru a promova activitatea recentă a CIA, spunând că analiștii agenției, în toamna trecută, „au pictat o imagine destul de clară” a planurilor lui Vladimir Putin ca Rusia să lanseze o invazie majoră a Ucrainei.

CIA spune că fiecare episod al podcastului va dura aproximativ 15-30 de minute și va „prezenta gazdele noastre conducând conversații cu o serie de invitați speciali”. Seria este distribuită pe platformele audio majore, inclusiv Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts, Amazon Music și Player.fm.