26 sept. 2022 | 17:10

Cel puțin 11 birouri de înrolare militară au fost incendiate în Rusia. Un rus a împușcat un comisar militar

ULTIMA ORĂ
Cel puțin 11 birouri de înrolare militară au fost incendiate în Rusia. Un rus a împușcat un comisar militar

Postul de știri rusesc Meduza a relatat că cel puțin 11 birouri de înrolare militară au fost incendiate în Rusia de când președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea pe 21 septembrie.

Birouri de înrolare militară din Rusia, incendiate după anunțul de mobilizare

Rușii au încercat, de asemenea, să incendieze șase clădiri administrative în ultimele șase zile.

Pe 26 septembrie, un rus în vârstă de 25 de ani a împușcat și un comisar militar la un birou de înrolare din regiunea Irkutsk, rănindu-l grav pe bărbat.

De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, în februarie, cel puțin 11 birouri de înrolare militară din Rusia au fost incendiate, dar după anunțul lui Putin, frecvența acestor incidente a crescut dramatic.

De la începutul mobilizării parțiale în Rusia, cazurile de incendii în clădiri administrative au devenit, de asemenea, mai frecvente.

Cocktailuri Moltov, aruncate în birourile de înrolare militară

În noaptea de 23 septembrie, indivizi neidentificați au aruncat un cocktail Molotov prin fereastra biroului de înrolare militară din Khabarovsk. Poliția a primit ordin să verifice dacă totul este în regulă lângă birourile de înrolare militară din district la fiecare două ore.

Anterior, aceștia au încercat să incendieze biroul de înrolare militară din orașul Svobodny din regiunea Amur. Potrivit publicației, există cazuri confirmate de incendiere în Sankt Petersburg, în Gai (regiunea Orenburg), precum și în satul Kira din Teritoriul Trans-Baikal.

În plus, incendiile în clădirile administrative au devenit mai frecvente în Rusia. În special, în noaptea de 22 spre 23 septembrie, a avut loc un incendiu la Primăria Kamyshin din regiunea Volgograd, precum și la Casa Artelor din satul Tselinny din Altai, unde se află administrația consiliului sătesc.