Cel puțin 10 oameni au murit, în urma unei explozii la o moschee din Kabul

Cel puțin 10 oameni au murit, în urma unei explozii la o moschee din Kabul

Tragedie fără margini la o moschee din Kabul. Nu mai puțin de zece oameni au murit, iar alții au fost răniți grav în urma unei explozii de la lăcașul de cult din capitala afgană.

Atentat sângeros la o moschee din Kabul. Zece persoane și-au pierdut viața în urma exploziei

Atentatul sângeros a avut loc la Moscheea Khalifa Sahib, care se află în zona de vest a oraşului Kabul, a anunţat Besmullah Habib, purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne. Potrivit primelor date, sunt zece persoane decedate și alte 15 rănite.

Atentatul face dintr-un sir lung de astfel de incidente care a avut loc în Kabul, în postul Ramadanului. Ieri, au fost omorâți 11 oameni, iar aproape 20 s-au ales cu leziuni grave în urma unor explozii care au vizat microbuze de transport persoane.

Unul dintre cele mai sângeroase atentate din Kabul a avut loc pe 26 august, anul trecut. Atunci, cel puțin 60 persoane au murit, inclusiv copii. Statele Unite veniseră cu un apel la localnici să părăsească zona din cauza unei amenințări venite din partea Statului Islamic.

De altfel, 12 militari SUA au murit în atentatele sinucigașe. Joe Biden a amenințat atunci că îi va vâna pe cei responsabili de atentatele din Afganistan și că îi va face să plătească.

”Serviciile de informații au evaluat că ISIS-K este responsabilă de atac. Situația de pe teren este în continuă evoluție pentru cei care au comis acest atac și cei care ne doresc răul, țineți minte asta: nu vom ierta și nu vom uita. Vă vom vâna această misiune (de evacuare) a fost extraordinar de periculoasă și din acest motiv am vrut să o limitez putem continua și vom termina această misiune de evacuare
vom lovi facilitățile, activele și conducerea ISIS-K.

Îi vom scoate pe americani, aliați și partenerii afgani din Afganistan. Am ordonat comandanților să ia toate măsurile necesare pentru a proteja forțele din Kabul. Vom continua misiunea și vom găsi mijloacele de a-i găsi pe americanii din Afganistan pentru a-i scoate din țară și după finalizarea evacuării. Îi vom găsi pe liderii ISIS-K care au comandat atacul, avem o idee cine sunt dar nu suntem siguri”, spunea Biden.

 

Citește și:
Etichete: