Ce se întâmplă dacă tastezi codul „7780” pe telefon. Gândește-te bine înainte să faci asta

Ce se întâmplă dacă tastezi codul

Toate telefoanele, indiferent că vorbim despre cele mai vechi sau smartphone-uri, au în spate coduri secrete care sunt utilizate de către dezvoltatori pentru a accesa anumite funcții. Uneori este utilizat și codul *#*#7780#*# pe telefon, însă nu este recomandat să îl tastezi dacă nu știi ce efecte poate produce.

Aceste coduri sunt foarte utile dezvoltatorilor telefoanelor mobile, indiferent că vorbim despre partea software sau despre cea hardware. Beneficiile acestor coduri nu sunt exploatate în totalitate de către cei care dețin dispozitivul, mai ales de către cei care au telefoane mobile care rulează Android, sau chiar iPhone, pentru că și cele din urmă beneficiază de câteva astfel de coduri.

Codurile se potrivesc de cele mai multe ori pe majoritatea versiunilor sistemului de operare, atât în cazul tabletelor, cât și cel al telefoanelor, atât timp cât acestea nu sunt foarte vechi. Cei care sunt pasionați de astfel de coduri și le-au încercat, nu garantează însă funcționalitatea acestor coduri pe toate dispozitivele, deoarece utilizarea unui astfel de cod ar putea fi restricționată de către producătorul telefonului.

Cu toate că este foarte ușor să introduci un astfel de cod, efectul acestuia ar putea cauza erori ireversibile, mai ales dacă utilizatorul nu știe concret ce face acea funcție acunsă. Așadar, încercarea acestor coduri se realizează pe riscul propriu. Unele coduri pot reseta tot ceea ce aveai în telefon, făcându-te să pierzi contactele, aplicațiile instalate și chiar fotografiile.

La ce te poate ajuta codul *#*#7780#*#

Codul se introduce în aplicația cu ajutorul căreia poți forma un număr de telefon. Unele tablete însă nu dețin o astfel de aplicație dacă nu sunt prevăzute cu o cartelă SIM, însă codurile pot fi utilizate cu ajutorul aplicației „secret codes revealer”, care poate fi regăsită pe internet la o simplă căutare.

Spre exemplu, semnalul grafic al telefonului tău nu redă cu exactitate nivelul semnalului. Așadar, uneori este mai bine să apelezi la introducerea codului numeric. Pentru a face acest lucru, tastează *3001#12345#*, după care apasă și menține butonul de pornire până când va apărea pe display un slider. Eliberează apoi butonul de pornire și apasă butonul Home. Vei putea apoi verifica semnalul în dBa. Astfel, dacă -140 dBa reprezintă cel mai slab semnal, la polul opus, -40 dBa îl va reprezenta pe cel mai puternic.

Pentru a ieși din modul numeric, tot ceea ce trebuie să faci este să tastezi același cod, apoi să apeși butonul Home pentru a ieși din interfața respectică. De asemenea, poți utiliza codul *#*#7780#*# în cazul în care dorești să revii la setările din fabrică. Acest cod va reseta hard-ul telefonului tău, ștergând numai aplicațiile.

Citește și: