Telefoanele ieftine cu Android vor fi mult mai bune, mai rapide și mai eficiente: ce s-a schimbat

Telefoanele ieftine cu Android vor fi mult mai bune, mai rapide și mai eficiente: ce s-a schimbat

Sistemul de operare Android, la fel ca iOS, are o problemă majoră de optimizare. Cu alte cuvinte, consumă un volum fabulos de resurse hardware și, dacă nu ai un procesor bun pe smartphone sau o cantitate semnificativă de memorie RAM, gadgetul tău devine foarte lent. Android 12 Go Edition își propune să rezolve această problemă.

Nu este prima tentativă a celor de la Google de a transforma telefoanele ieftine cu Android în dispozitive rezonabile din prisma performanței, dar s-ar putea să fie cea mai bună. Conform anunțului de pe blogul oficial al companiei, în timp ce procesul de propagare al Android 12 este în toi, gigantul american a lucrat intens și la o versiune destinată smartphone-urilor cu resurse hardware limitate. Este vorba de Go Edition.

Android 12 Go Edition îți face telefonul mai rapid

Noul sistem de operare pentru mobile de la Google îți va face telefonul cu 30% mai rapid, din momentul în care va fi disponibil, în 2022. Acest salt în performanță este cu atât mai impresionant dacă îl cumulezi cu avantajul de 20% introdus odată cu Android 11 Go Edition, fost versiune.

Oficialii Google insistă și asupra faptului că au făcut o treabă bună în a optimiza animațiile de interfață, ca acum să pară semnificativ mai line. La capitolul particularități vizuale, lucrurile ar trebui să rămână, în mare parte, neschimbate.

În cazul în care spațiul de stocare este o problemă pe telefon, o funcție nouă permite sistemului de operare să conserve bateria și spațiu de stocare prin hibernarea aplicațiilor pe care nu le folosești frecvent. În plus, prin intermediul unui instrument intitulat Files Go, poți șterge complet un fișier și să-l recuperezi în maxim 30 de zile. Cu Nearby Share poți face economie de spațiu prin transferul aplicațiilor între dispozitive. Dacă ai nevoie să traduci rapid conținutul dintr-o pagină web, poți folosi o scurtătură facilă în acest sens inclusă în ecranul de aplicații recente.

În final, lista schimbărilor este una destul de importantă, dar mai relevant este numărul de dispozitive care îl folosesc. Ca referință, peste 200 de milioane de telefoane de pe întregul mapamond rulează Android Go Edition, o variantă a sistemului de operare introdusă în 2017. 

Citește și: