Ce s-ar întâmpla dacă scenariul din Moonfall ar deveni realitate: un videoclip postat pe YouTube explică fenomenul

Ce s-ar întâmpla dacă scenariul din Moonfall ar deveni realitate: un videoclip postat pe YouTube explică fenomenul

„Moonfall” este noul film semnat de Roland Emmerich, „tatăl” producțiilor despre dezastre și apocalipsă. Ușor de anticipat, genul acesta de peliculă reușește să readucă la viață fobii mai vechi ale omenirii. Acesta rulează, în acest moment, în cinematografele din întreaga lume.

În cinstea „Moonfall”, un nou videoclip, publicat pe YouTube, explică ce s-ar întâmpla dacă Luna s-ar prăbuși, pe bune, în Pământ. Clipul recreează scenariul celui mai recent film „apocaliptic” al regizorului Roland Emmerich, care a debutat în cinematografe în weekendul trecut, pe 4 februarie.

Cu un buget de producție estimat la 140 de milioane de dolari, acesta este unul dintre cele mai scumpe filme independente din toate timpurile. Din nefericire, „Moonfall” a reușit să recupereze numai 10 milioane de dolari, în primul weekend de la lansarea sa, ceea ce, evident, nu este puțin, dar nici foarte mult, comparativ cu banii cheltuiți pe producție. În ciuda acestei dezamăgiri, „Moonfall” se laudă cu un scenariu interesant.

„Moonfall”, explicat științific pe YouTube

În „Moonfall”, pe măsură ce Luna se apropie de Pământ, atracția gravitațională dintre cele două corpuri are efecte cataclismice asupra planetei noastre, provocând o sumedenie dezastre, ca tsunami-uri sau disipare a atmosferei.

Emmerich a angajat câțiva consilieri științifici, inclusiv un geofizician și cercetător în caz de dezastre, pe nume Mika McKinnon, care a ajutat să mențină filmul într-o oarecare sferă științifică.

Un nou videoclip, publicat pe canalul YouTube „Kurzgesagt – In a Nutshell”, explorează adevărata știință din spatele „Moonfall” și răspunde la întrebarea pe care, cu siguranță, și-au pus-o toți cinefilii, după ce a văzut filmul lui Emmerich: ar putea Luna să se prăbușească, cu adevărat, pe Pământ și, dacă da, ce s-ar întâmpla, în acest caz?

Deși ipoteza în care Luna și-ar părăsi brusc orbita și s-ar prăbuși pe Pământ încălcă mai multe legi ale fizicii, videoclipul explorează ce s-ar întâmpla, ipotetic, dacă Luna ar începe să se apropie progresiv și, în cele din urmă, ar intra în coliziune cu planeta noastră.

Mai multe detalii aici:

Citește și: