Ce mesaj i-a transmis dictatorul Kim Jong-un lui Vladimir Putin, cu ocazia Zilei Victoriei

Ce mesaj i-a transmis dictatorul Kim Jong-un lui Vladimir Putin, cu ocazia Zilei Victoriei

De Ziua Victoriei, sărbătorită la 9 mai prin parade grandioase în Piața Roșie din Moscova, dar și în restul orașelor rusești, Vladimir Putin a primit un mesaj de la liderul suprem al Coreei de Nord. În scrisoarea sa, Kim Jong-un și-a exprimat solidaritatea față de cauza poporului rus de a elimina orice amenințare politică și militară, precum și „orice formă de șantaj din partea forțelor ostile”. De asemenea, dictatorul este încrezător că relațiile tradiționale și strategice de prietenie dintre cele două țări vor continua să se dezvolte.

Kim Jong-un, mesaj de „solidaritate” pentru Vladimir Putin

Liderul nord-coreean Kim Jong-un i-a trimis lui Vladimir Putin un mesaj în care l-a felicitat pentru aniversarea victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste. Presa de stat din Coreea de Nord afirmă că liderul și-a transmis „solidaritatea” față de realizările poporului rus care „vizează, în mod fundamental, eliminarea amenințărilor politice și militare reprezentate de forțele ostile” și „protejarea păcii și securității” Rusiei.

Scrisoare transmisă de Ziua Victoriei

În plus, dictatorul asiatic este convins că relațiile de prietenie „strategice și tradiționale” dintre Coreea de Nord și Rusia se vor consolida și se vor dezvolta „cu cerințele vremurilor” și în conformitate cu interesele fundamentale ale popoarelor celor două țări.

Coreea de Nord este de partea Rusiei

Republica Populară Democrată Coreeană și-a exprimat, în repetate rânduri, sprijinul pentru Rusia, care se confruntă cu o izolare internațională adâncă din cauza războiului din Ucraina. Mesajul lui Kim pare că urmărește să sublinieze legăturile amicale tradiționale ale țării sale cu Rusia și să țină în frâu Statele Unite și alte state occidentale.

Cum vede dictatorul nord-coreean războiul din Ucraina

Coreea de Nord adoptă o poziție din ce în ce mai ostilă față de SUA, accelerându-și programele nucleare și de dezvoltare a rachetelor. Scrisoarea liderului de la Phenian, prin care susține politica lui Putin, nu este o surpriză pentru nimeni. Această țară din Asia de Est și-a declarat sprijinul față de Rusia, de la începutul invaziei în Ucraina, susținând că actualul conflict este generat de „politica hegemonică” a SUA și a Occidentului.

Parada militară grandioasă la Moscova

Rusia a sărbătorit cea de-a 77-a aniversare a victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste cu o paradă militară masivă la Moscova. Putin, care a spus anterior că invadarea Ucrainei este necesară pentru „denazificarea” țării, a ținut un discurs în care a apărat agresiunea rusă împotriva Ucrainei ca un răspuns „forțat” la politicile occidentale.

În luna martie, RPDC a fost una dintre cele cinci țări care au votat împotriva unei rezoluții ONU care condamna invadarea Ucrainei de către Rusia. Ministerul nord-coreean de Externe continuă să dea vina pe Washington, afirmând că „nerespectarea” preocupărilor de securitate ale Moscovei este „cauza principală” a crizei.

Citește și: