Ce au descoperit experții care au analizat comportamentul lui Putin, aflat la festivitățile de Ziua Victoriei
Rusia a celebrat, luni, cea de-a 77-a aniversare a victoriei sovietice asupra Germaniei naziste. Liderul de la Kremlin a susținut, în Piața Roșie, un mesaj adresat poporului rus.
Președintele rus, discurs temperat de Ziua Victoriei
Vladimir Putin a fost însă destul de reținut în declarații și nu a venit cu amenințări de război sau cu menționarea vreunui atac nuclear.
„În zilele acestea luptăm pentru oamenii noştri în Donbass pentru apărarea ţării noastre mamă, Rusia. Nu e familie care să nu fi fost atinsă în Rusia de marele război patriotic şi această amintire va trăi pentru totdeauna. E datoria noastră să apărăm memoria celor care au înfruntat nazismul.
Astăzi, în zilele acestea, luptaţi pentru oamenii noştri din Donbas, pentru securitatea ţării noastre mamă, Rusia. 9 mai 1945 este ziua scrisă pentru totdeauna în istoria lumii drept victoria poporului nostru sovietic, unitatea şi puterea sa spirituală au fost exemplare pe câmpul de luptă.
Suntem mândri de spiritul de neînfrânt al celor victorioşi, că suntem urmaşii lor şi este datoria noastră să menţinem vie memoria celor care înfruntat nazismul, care ne-au transmis să fim atenţi şi să fin siguri că războaiele mondiale nu se repetă. În ciuda tuturor diferenţelor în relaţiile internaţionale, Rusia totdeauna a pledat pentru securitatea indivizibilă, creând un sistem de securitate care este necesar comunităţii internaţionale.
În decembrie anul trecut am propus un tratat care să garanteze securitatea. Rusia a făcut apel la Vest pentru un dialog onest şi un compromis rezonabil, în interesul tuturor, dar a fost în van. Ţările NATO nu au vrut să ne audă şi asta arată că, de fapt, ele aveau planuri foarte diferite şi putem vedea asta. Se pregăteau, în mod deschis pentru o altă operaţie punitivă în Donbas, să invadeze teritoriile noastre istorice, inclusiv Crimeea. În Kiev se vorbea despre posibila achiziţie a armelor nucleare. Blocul NATO a început în mod activ să se desfăşoare în apropiere de noi, creând ameninţări absolut inacceptabile chiar lângă graniţa noastră”, a spus el.
Cristian Dumitrache, expert în fizionomie și consilier în dezvoltare personală, nu vede lucrurile cu ochi buni. Specialistul e de părere că tot acest discurs este doar teatru și ar fi doar liniștea dinaintea furtunii.
”Continuă totuși să afișeze o atitudine arogantă și agresivă. Asta o vedem din anumite gesturi, mâinile ținute în poziție de rugăciune ar trebui să denote o poziție umilă, ceea ce intră în disonanță cu stilul agresiv. Fața puțin umflată și acele semne de slăbiciune fizică pot fi de fapt rezultatul medicației pe care o ia probabil pentru a stârni mila.”, a spus specialistul pentru Aleph News.