02 mai 2022 | 15:55

Când se termina criza semiconductorilor: șeful Intel are un răspuns posibil

ACTUALITATE
Când se termina criza semiconductorilor: șeful Intel are un răspuns posibil

Experții, dar și veteranii din industria tehnologiei au anticipat că îngrijorătoarea criză globală a semiconductorilor va dura ani de zile, estimând și un an pentru asta. Cu toate astea, șeful Intel, Pat Gelsinger, spune acum că ar putea dura mai mult decât se aștepta anterior.

CEO-ul a declarat pentru TechCheck, de la CNBC, că se așteaptă ca problema să dureze până în 2024, deoarece deficitul a lovit producția de echipamente. Acest lucru ar putea incapacita companile să obțină instrumente cheie de producție și să atingă obiectivele care ar putea fi mai mari decât înainte, din cauza cererii în creștere.

„Acesta este o parte din motivul pentru care credem că deficitul general de semiconductori va dispărea abia în 2024, în ciuda estimărilor noastre anterioare în care menționam anul 2023, doar pentru că lipsurile au lovit acum echipamentele”, a declarat Pat Gelsinger, CEO-ul Intel.

Pandemia de COVID-19 a dat peste cap piața semiconductorilor

Blocajele legate de pandemia de COVID-19 au avut un impact grav asupra industriei de cipuri într-un moment în care cererea creștea. A forțat nu doar companiile de tehnologie, ci și producătorii de automobile precum GM și Ford să limiteze și chiar să suspende producția. Livrările Apple de MacBook și iPad s-au confruntat cu întârzieri din cauza penuriei de componente, iar livrările de smartphone-uri, în general, au scăzut la sfârșitul anului 2021. Acest impact negativ asupra industriilor tehnologice și auto s-a tradus în consecințe economice devastatoare, conform CBS News. Deficitul global de cipuri a costat Statele Unite 240 de miliarde de dolari în 2021, pe baza estimărilor experților.

Pat Gelsinger a spus anterior că el crede că situația va dura până în 2023, ceea ce se încadrează în conformitate cu așteptările analiștilor din industrie. După ce Gelsinger a devenit CEO al Intel, compania a anunțat mai multe investiții masive menite să extindă producția de cipuri în afara Asiei.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele