Cancelarul german atrage atenția: ”Ucraina va simți consecințele războiului timp de 100 de ani”

Cancelarul german atrage atenția: ”Ucraina va simți consecințele războiului timp de 100 de ani”

Olaf Scholz vine cu previziuni sumbre despre impactul pe care îl va avea invazia Rusiei asupra Ucrainei. Cancelarul german e de părere că sunt similitudini între conflictul din Ucraina și cel de-al Doilea Război Mondial și efectele pe care l-a avut acesta asupra Germaniei.

Ucraina, comparată cu Germania după cel de-al doilea Război Mondial. Anunțul făcut de Olaf Scholz

”Cei care trăiesc în Germania ştiu că bombele care au căzut în timpul celui de Al Doilea Război Mondial sunt încă descoperite astăzi şi că alertele cu bombă continuă. Ucraina va trebui deci să se pregătească de acum să se lupte timp de 100 de ani cu consecinţele acestui război. Ştim că astfel de războaie au consecinţe de lungă durată, toate bombele care sunt lansate acum vor rămâne multă vreme”, a declarat Olaf Scholz.

Olaf Scholz face un apel adresat liderilor occidentali și spune să pună umărul şi „să acţioneze împreună la recunostrucţia Ucrainei”.

De altfel, în urmă cu câteva zile, președintele Chinei ia comunicat lui Olaf Scholz, că trebuie să depună toate eforturile pentru a se asigura că războiul din Ucraina nu se transformă într-o „situație imposibil de gestionat”

„Trebuie depuse toate eforturile pentru a evita intensificarea și extinderea conflictului din Ucraina, care ar putea duce la o situație imposibil de gestionat”, a spus Xi.

Pe de altă parte, Rusia continuă să lupte în estul Ucrainei. Trupele lui Putin vor să cucerească orașul Izium. În altă ordine de idei, sunt bombardamente puternice la oțelăria Azovstal din Mariupol, unde se crede că sunt peste 1.000 de luptători ucraineni și peste 100 de civili.

Nu în ultimul rând, Ucraina a declarat că a recuperat nu mai puțin de patru așezări din regiunea Harkov și că i-a împins pe ruși până aproape de graniță.

Olaf Scholz spune că NATO nu va risca o escaladare a războiului din Ucraina prin intervenția cu forța militară.

„Datoria principală a alianței este să asigure siguranța tuturor membrilor. Soarta oamenilor din Ucraina ne atinge profund. Putin aduce suferințe oribile și moarte pentru oamenii din Ucraina. Suntem alături de Ucraina. Suntem, de asemenea, mișcați că mulți tineri ruși sunt conduși de propria lor conducere într-un război fără sens”, a spus el.

 

Citește și:
Etichete: