Calculatoarele s-ar putea scumpi: anunțul făcut de Intel

Calculatoarele s-ar putea scumpi: anunțul făcut de Intel

Cererea consumatorilor va scădea, odată cu scumpirea calculatoarelor. Intel le-a spus clienților că va crește prețurile la majoritatea procesoarelor sale și a altor cipuri cu până la 10-20% în cursul acestui an.

Conform Nikkei, acest lucru ar putea însemna creșteri ale prețurilor la produsele computerizate, de la laptopuri la servere, în același timp în care cererea este slăbită și vânzările sunt în scădere.

Intel a confirmat vestea, făcând referire la apelul său privind veniturile din primul trimestru.

Intel a indicat că va crește prețurile în anumite segmente ale afacerii sale din cauza presiunilor inflaționiste. Compania a început să informeze clienții cu privire la aceste schimbări”, a declarat compania pentru presă.

Intel a anunțat că se vor scumpi laptopurile, calculatoarele

Odată cu COVID-19 și cu oamenii care lucrează de acasă, vânzările de PC-uri au crescut dramatic în 2020 și 2021. Cu toate acestea, această bula a izbucnit de atunci, iar cumpărătorii cheie Intel precum Acer, ASUS și alții au avertizat că vânzările vor încetini în viitor.

Președintele Acer Jason Chen a remarcat chiar că compania sa nu mai înregistrează o lipsă de cipuri: „Unii directori generali ai furnizorilor de cipuri chiar m-au sunat recent pentru a cumpăra mai multe cipuri de la ei. Situația s-a schimbat”, a declarat el recent reporterilor.

Producătorul de cipuri rival TSMC a declarat anterior că va concura cu prețurile cu un procent de „o singură cifră”, începând de anul viitor. Deoarece acea companie produce cipuri AMD, consumatorii nu vor găsi atât de multă reducere de preț nici prin schimbarea mărcilor.

Ca referință, unii producători de dispozitive încep să acumuleze inventare, ceea ce ar putea însemna oferte pe termen scurt. Cu toate acestea, perspectiva pe termen mai lung este mai puțin clară. Samsung, de exemplu, le-a spus furnizorilor să oprească livrarea de piese utilizate pentru fabricarea computerelor, televizoarelor și a altor dispozitive de acest gen.