Intel Broadwell amânat până la finalul lui 2014, începutul lui 2015

Intel Broadwell amânat până la finalul lui 2014, începutul lui 2015

Generația de procesoare Intel Broadwell a fost amânată până la finalul anului 2014 și începutul anului 2015.

procesor intel broadwell

 

Generația de procesoare Intel Broadwell era programată pentru o lansare în a doua jumătate a anului 2014. Se pare însă că va fi amânată câteva luni, după cum raportează VR-Zone.com.

Întârzierile sunt totuși selective, unele modele rămânând la calandarul inițial de lansări. Seria M și variantele pentru desktop ale procesoarelor Haswell Refresh vor ajunge pe piață la jumătatea lunii aprilie. Chipset-ul Z97 va veni în cursul lunii mai. Aceste procesoare nu sunt afectate de întârzierea lui Broadwell și, chiar dacă vor împărți aceeași platformă cu acesta, nu reprezintă același lucru. Procesoarele Haswell Refresh beneficiază de un proces de fabricație mai rafinat, dar sunt tot produse pe 22 nm , în timp ce Broadwell va fi produs în litografia de 14 nm.

Intel Broadwell

Cea mai aproape dată de lansare a Intel Broadwell rămâne așadar finalul anului 2014, multe din modele ajungând pe piață abia la începutul anului 2015. Întârzierea acestor procesoare va cauza o serie de probleme și pentru Apple, care își va amâna lansarea noii generații Mac Book Air, chiar dacă aceasta nu sunt toate echipată cu noile procesoare de la Intel.

Procesoarele Haswell Refresh nu reprezintă decât îmbunătățiri minore legate de frecvența de lucru a acestora, în parte datorită și noilor chipset-uri H97/Z97. Broadwell, pe de altă parte, vine cu un proces de fabricație cu mult redus, așadar cu temperaturi mult mai mici de lucru și cu performanțe semnificativ mai bune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: