29 iul. 2021 | 19:30

Acer Triton 300 SE: laptopul care îmbină puterea procesorului Intel cu eleganța

Ghidul cumpărătorului
Acer Triton 300 SE: laptopul care îmbină puterea procesorului Intel cu eleganța

Acer Predator Triton 300 SE sau, cu alte cuvinte, laptopul care reușește să îmbine puterea procesorului Intel cu eleganța, este unul foarte compact.

Primul lucru care m-a impresionat atunci când l-am scos din cutie a fost design-ul acestui laptop de gaming. În ciuda faptului că este un dispozitiv puternic cu performanțe și specificații uimitoare, este extrem de subțire și foarte portabil.

Dispozitivul vine echipat cu un procesor Intel din generația a 11-a, H35. i7-11370H are o litografie de 10 nm SuperFin, un număr de 4 core-uri și 8 thread-uri și o frecvență maximă de 4.8 GHz cu ajutorul Intel Turbo Boost, despre care vom discuta în cele ce urmează.

Acesta asigură un echilibru între ultra-mobilitate și performanțele de care are nevoie un gamer. În același timp, aș vrea să menționez câte ceva și despre tehnologiile Intel care ajută la atingerea acestor performanțe.

Intel Speed Shift Technology oferă o receptivitate mai rapidă, cu schimbări de performanță de scurtă durată, ceea ce permite procesorului să selecteze rapid cea mai bună frecvență și tensiune pentru performanțe optime și eficiență energetică.

Intel Hyper-Threading Technology folosește resursele procesorului mult mai eficient și permite rularea a două thread-uri pe fiecare core. Această tehnologie ajută foarte mult la rularea mai multor aplicații în mod simultan, fără a influența receptivitatea sistemulul.

Intel Turbo Boost Technology crește frecvența procesorului când este nevoie de un boost de performanță și crește eficiența energetică atunci când nu ai nevoie de performanță. Asta înseamnă că această tehnologie recunoaște automat când procesorul poate oferi frecvențe crescute și oferă o creștere de performanță pentru a păstra lucrurile în mișcare.

acer triton

Tehnologiile Intel iti ofera un boost de performanta

Acer Triton 300 SE îți asigură performanța și mobilitatea

Wi-Fi 6 oferă conectivitate ultra-rapidă la internet, fără a fi nevoie să conectezi cablul de internet. Nu mai trebuie să ne facem probleme că nu ajunge cablul acolo unde avem nevoie. Viteza de descarcare este de pana la 3 ori mai mare comparativ cu Wi-Fi 5 si latenta cu pana la 75% mai scăzută.

Cu ajutorul Thunderbolt pot să conectez laptopul de gaming la două monitoare 4K, să încarc dispozitivul și să accesez stocarea, toate acestea simultan.

În ceea ce privește răcirea laptop-ului, cu toții știm că pentru o experiență cât mai bună și pentru obținerea performanțelor dorite avem nevoie de un sistem de răcire pe măsură, pe care să ne putem baza. Răcirea de care beneficiază Triton 300 se bazează pe un ventilator dublu, cu margine zimțată, care permite un flux de aer mai mare, redirectionat exact acolo unde este nevoie. Acest ventilator, împreună cu tehnologia AeroBlade 3D oferă exact performanțele dorite.

Totodată, Acer Predator Triton 300 SE dispune de 2 USB-uri 3.1, o mufă HDMI, o ieșire de microfon și USB Type C, adică Thunderbolt, despre care am menționat puțin mai devreme. Laptopul face parte din oferta eMAG și beneficiază de o reducere de 18% AICI.