Bombardamente puternice în estul Ucrainei. Cel puţin 10 civili au fost ucişi

Bombardamente puternice în estul Ucrainei. Cel puţin 10 civili au fost ucişi

Cel puţin 10 oameni au fost ucişi, luni, în bombardamentele lansate de armata rusă asupra oraşului Severodonețk din estul Ucrainei, a anunțat guvernatorul regional Serghei Haidai. Numărul morţilor ar putea fi mult mai mare, însă, din cauza atacurilor constante, este dificil să identifici amploarea dezastrului, a mai spus oficialul ucrainean. Loviturile puternice au provocat incendii în zone rezidențiale.

Rusia atacă masiv estul Ucrainei

În regiunea Lugansk, ocupanții ruși au bombardat orașul Severodonețk, omorând cel puțin 10 civili. Vestea a fost dată de Serghei Haidai, șeful administraţiei militare regionale. Oficialul le-a cerut locuitorilor orașului să rămână în adăposturi.

„Rușii aleargă non-stop prin Severodonețk. Casele au fost avariate, spitalul a fost distrus din nou. Cel puțin 10 oameni au fost uciși. Orcii au atacat orașul toată ziua. Bombele au zburat în aproape toate clădirile spitalului. A fost lovită și o fabrică științifică.
Verificarea zonei este în prezent extrem de dificilă din cauza noilor bombardamente”, a scris Haidai în mediul online.

Poduri de cale ferată, aruncate în aer

Duminică, trupele ruse au luat cu asalt Toshkivka și Komyshuvakha. În Borivske, care este situat nu departe de Severodonețk, soldații lui Putin au suferit pierderi și s-au retras.

„Ocupanții ruși suferă pierderi semnificative în ceea ce privește forța de muncă și echipamentul militar. Unitățile sunt echipate doar 20%. Rușii nu pot face față singuri și, astfel, se unesc cu mercenari privați”, a menționat Haidai.

Tot șeful administraţiei militare regionale a spus că apărătorii ucraineni au aruncat în aer podurile de cale ferată confiscate de trupele ruse între Rubijne și Severodonețk, pentru a împiedica înaintarea rușilor către Lysychansk.

Armata ucraineană rezistă în fața rușilor

Ucraina a respins 17 atacuri inamice în direcțiile Lugansk și Donețk, în ultima zi, după ce au distrus trei tancuri rusești, un sistem de artilerie, șase vehicule blindate de luptă și un autovehicul.

Anterior, Ministerul Apărării de la Kiev a acuzat Rusia că încerca să încercuiască forțele ucrainene în bătălia pentru Donbas și să evite o contraofensivă în jurul strategicului controlat de ruși – orașul Izium.

„Bătălia de la Donbas”

Armata ucraineană a rezistat cu înverșunare forțelor rusești, de când au invadat țara la sfârșitul lunii februarie. Ucrainenii au înregistrat succese, forțând mai întâi comandanții Rusiei să abandoneze un avans asupra capitalei Kiev, apoi au obținut câștiguri rapide în nord-est, pentru a alunga inamicul din al doilea cel mai mare oraș al țării, Harkov.

De la mijlocul lunii aprilie, armata rusă și-a concentrat o mare parte din conflict spre est, cunoscut sub numele de „Bătălia de la Donbas”. Duminică dimineață, Statul Major al Ucrainei a transmis că, „în ciuda pierderilor, forțele ruse continuă să avanseze în zonele Lyman, Severodonețk, Avdiivka și Kurakhiv (Donbas) ”.

 

Citește și: