Belle, anime-ul care explorează fascinanta lume metaverse: ce știm, până acum, despre acesta

Belle, anime-ul care explorează fascinanta lume metaverse: ce știm, până acum, despre acesta

Încă de la crearea lor, anime-urile au reușit să devină un adevărat fenomen printre fani. „Belle”, noua producție a lui Mamoru Hosoda, duce ideea un pic mai departe, angrenând-o în prezent.

E dificil să-ți imaginezi 2022 fără să te gândești la metaverse. De altfel, Facebook a ajutat, în acest sens, de când și-a schimbat numele în Meta, pentru a se apropia mai mult de adevăratele sale intenții, în ceea ce privește viitorul rețelelor de socializare pe care le are în „administrare”.

Și cum, tot în 2022, dacă nu te adaptezi, nu reziști, Mamoru Hosoda a decis să introducă ideea de metaverse în noul său anime, „Belle”.

„Belle”, poate cel mai modern anime al momentului

Se poate spune că, în acest moment, Belle reușește să fie unul dintre cele mai moderne anime-uri de pe piață, dacă nu chiar cel mai actual dintre ele.

Odată cu lansarea celui mai recent film al lui Mamoru Hosoda, în cinematografele din SUA, vineri, Studio Chizu și distribuitorul filmului au lansat inclusiv un nou trailer pentru „Belle”. În clipul ce ține puțin peste trei minute, ni se arată scena de deschidere a filmului, în întregime. Fanii vor face cunoștință cu „U”, o lume virtuală din „Belle”.

Se poate spune că trailerul este, în mare parte, o prezentare a lucrării de animație a Studio Chizu, cu toate că putem auzi și un cover al piesei „U”, de la Millennium Parade, în acesta. Mai mult, putem vedea observa importante despre grafică și decor.

În acest moment, conceptul de metaverse este unul care atrage curiozitatea oamenilor, de vreme ce multe companii de tech au început să își concentreze atenția pe această ramură a tehnologiei. Regizorul Mamoru Hosoda a văzut oportunitatea, în acest subiect, astfel că a decis să conceapă o poveste în care ni se relatează felul în care oamenii vor dezvolta, pe viitor, relații interpersonale, în prezența metaversului.

Citește și: