13 iun. 2022 | 08:00

Avertismentul lui Bill Gates și ”soluția” pentru a preveni următoarea pandemie

ACTUALITATE
Avertismentul lui Bill Gates și ”soluția” pentru a preveni următoarea pandemie

Bill Gates continuă să fie unul dintre cei mai influenți oameni ai planetei, iar previziunile sale în domeniul tehnologiei și al științei au o greutate deosebită, după ce s-a dovedit de mai multe ori că are dreptate când vine vorba de ce ne rezervă viitorul.

Deși pandemia pare să se fi încheiat în multe dintre colțurile planetei, Bill Gates încearcă să ne atragă atenția asupra faptului că nu doar că ar fi greșit din partea noastră să uităm ultimii doi ani, dar ar trebui să dedicăm timp și bani pentru a ne pregăti pentru următoarea pandemie care, în opinia co-fondatorului Microsoft, este inevitabilă.

Bill Gates și următoarea pandemie

Săptămâna trecută, Bill Gates a fost prezent la conferința Time 100 Summit. În acel context, printre alte subiecte pe care le-a adresat, miliardarul a insistat pe faptul că ar trebui să creăm un fond de un miliard de dolari pentru a preveni următoarea pandemie. În opinia sa, chiar și după cei doi ani care au fost foarte dificili pentru foarte mulți oameni, umanitatea ”a avut noroc” vizavi de modul în care a reușit să treacă de pandemie. Consecințele ar fi putut fi și mai dezastruoase decât atât, deși a menționat faptul că economia globală a pierdut deja aproximativ 14 trilioane din cauza Covid-19.

Următoarea pandemie ar putea duce la ”încheierea societății”, dacă rata de mortalitate este mai mare decât în cazul Covid-19, a avertizat filantropul. Pentru a preveni o nouă criză sanitară, soluția ar fi realizarea unei echipe globale cu 3000 de experți în domeniul bolilor infecțioase pentru a ajuta fiecare țară să-și îmbunătățească răspunsul la epidemii. În plus, trebuie ca aceeași echipă să faciliteze accesul oamenilor de știință locali la mijloacele necesare pentru a raporta focarele.

Conform spuselor lui Bill Gates, echipa cu pricina ar fi intitulată Global Epidemic Response and Mobilization și ar activa sub administrația Organizației Mondiale a Sănătății.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele