Atari, la aniversarea de 50 de ani: cum va fi sărbătorit evenimentul

Atari, la aniversarea de 50 de ani: cum va fi sărbătorit evenimentul

În cazul în care nu știai, legenda gamingului, Atari, împlinește 50 de ani de existență, în acest an.

Așadar, în onoarea acestui eveniment, actualul proprietar al mărcii plănuiește să sărbătorească cu o colecție care reunește cinci decenii întregi de jocuri care au captivat multe generații de copii, adolescenți și tineri.

Anunțat săptămâna trecută, evenimentul care poartă numele de Atari 50: The Anniversary Celebration va include peste 90 de titluri iubite de gameri, care acoperă Atari 2600, 5200, 7800, ST, Jaguar și Lynx.

În plus, Atari s-a angajat într-un parteneriat strategic cu Digital Eclipse, un studio care este cunoscut pentru colaborarea cu The Disney Afternoon Collection și Street Fighter 30th Anniversary Collection. Studioul va veghea îndeaproape pentru ca totul să decurgă conform planurilor inițiale.

„Când vine vorba despre emulare sau readucerea clasicilor… sau de a face cu adevărat orice fel de remasterizare sau reimaginare, nu știu dacă există cineva care o face mai bine decât Digital Eclipse, așa că au fost întotdeauna prima noastră alegere”, a spus CEO-ul Atari Wade Rosen, pentru publicația Game Informer.

Atari mizează pe nostalgie, dar se aliniază și normelor curente

Atari nu a distribuit încă o listă completă a jocurilor care vor apărea pe viitoarea compilație, dar știm că, pe lângă multe titluri clasice, colecția va include șase jocuri noi cu inspirație retro.

Unul dintre acestea este o continuare a celebrului Haunted Houses, din 1981, care s-a putut juca, la momentul respectiv, pe consola Atari 2600. Cu toate astea, Haunted Houses vor avea parte, de data aceasta, de o grafică modernă 3D, bazată pe voxel și niveluri noi pe care le poți explora în curând.

Vei putea participa la evenimentul The Anniversary Celebration contra unei sume de 40 de dolari. Acest lucru se va întâmpla cândva, la sfârșitul acestui an, și va viza Xbox, PlayStation, Switch, PC, dar și Atari VCS, firește.

Așadar, gamerii de toate vârstele sunt impulsionați să nu rateze acest eveniment fără precedent.