Atac violent cu rachete în Cernigău. Volodimir Zelenski anunță ”mulți morți”, după acțiunea rușilor

Atac violent cu rachete în Cernigău. Volodimir Zelenski anunță ”mulți morți”, după acțiunea rușilor

Ucraina a fost bombardată din plin, joi noapte. Se pare că satul Desna, din regiunea Cernigău, a fost lovit violent cu rachete. Volodimir Zelenski a anunțat mai multe decese după acțiunea rușilor.

Rușii au atacat noi regiuni din Ucraina. Mai mulți morți raportați după ce rachetele au lovit un sat

Desna se află la aproximativ 60 de kilometri de graniţa cu Belarus, la nord de Kiev.

„Atacuri ruseşti asupra regiunii Cernigău, în special atacul teribil asupra Desnei, au provocat mulţi morţi. Există lovituri constante asupra regiunii Odesa, asupra oraşelor din centrul Ucrainei, Donbasul este complet distrus – toate acestea nu au şi nu pot avea nicio explicaţie militară pentru Rusia. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni cu putinţă”, a spus Zelensky în discursul său de joi, comform CNN.

Președintele Ucrainei spune că armata sa continuă să avanseze în eliberarea regiunii Harkov.

Citește și: Curtea Penală Internațională, pas uriaș pentru investigarea crimelor de război din Ucraina. Putin ar putea fi tras la răspundere în curând

„În Donbas, ocupanţii încearcă să crească presiunea. E iadul, şi asta nu este o exagerare. Bombardamentul brutal şi absolut fără sens de la Severodoneţk… Au fost 12 morţi şi zeci de răniţi într-o singură zi. Bombardarea şi atacarea altor oraşe, loviturile aeriene şi cu rachete ale armatei ruse – toate acestea nu sunt doar lupte în timpul războiului. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni. Distrugeţi cât mai multe case, facilităţi sociale şi întreprinderi. Acesta este ceea ce va califica genocidul asupra poporului ucrainean şi pentru care ocupanţii vor fi cu siguranţă aduşi în faţa justiţiei”, a continuat el.

Liderul de la Kiev a mai declarat şi că primul proces din Ucraina împotriva unui criminal de război rus a început deja.

„Şi se va încheia cu restabilirea deplină a justiţiei în cadrul tribunalului internaţional. Sunt sigur de asta. Îi vom găsi şi îi vom aduce în faţa justiţiei pe toţi cei care dau şi execută ordine penale”, a conchis el.

Citește și: Când toți suntem cu ochii pe război, statul român se împrumută masiv: se iau bani pe bandă rulantă, iar datoria crește precum Făt-Frumos

 

 

 

Citește și:
Etichete: