Atac în Amsterdam. Doi turiști francezi au fost răniți de un tânăr cu un cuțit, în cartierul roșu

Atac în Amsterdam. Doi turiști francezi au fost răniți de un tânăr cu un cuțit, în cartierul roșu

A fost atac în Amsterdam, luni noapte. Doi tineri francezi care vizitau orașul au fost răniți. Bărbații în vârstă de 22 şi 27 de ani, au fost atacați cu lovituri de cuţit la nivelul mâinilor. Incidentul sângeros a avut loc în cunoscutul ”cartier roşu”.

Atac în Amsterdam. Doi turiști francezi au fost răniți de un tânăr cu un cuțit, în cartierul roșu

Din păcate, suspectul nu a reușit să fie prins de forțele de ordine, potrivit purtătorului de cuvânt al poliției olandeze. Forțele de ordine nu au făcut publice detaliile cu privire la motivul pentru care bărbatula decis să îi atace pe cei doi. Victimele s-au hotărât să depună plângere.

Incidentul s-a petrecut luni seară la ora 1.00, în Oudekerksplein (Piaţa Bisericii Vechi), aflată în centrul ”carterului roşu”. Un martor a chemat forțele de ordine după ce a văzut scena sângeroasă.

”Două persoane au fost rănite la mâini. Una dintre ele a primit îngrijiri la faţa locului, iar cealaltă a fost transportată la spital”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Atacurile devin din ce în ce mai periculoase în Amsterdam. În urmă cu doar câteva luni un bărbat a luat ostatică o persoană în magazinul Apple din Oraș. Aceasta a fost sub teroarea amenințării ore întregi. Poliţia locală a oferit și atunci foarte puţine informaţii, astfel că nu se ştia care a fost motivaţia şi ce revendicări a avut – dacă a avut revendicări – atacatorul. Presa locală presupune că este vorba de o tentativă de jaf.

Sub presiunea forțelor de ordine, atacatorul a ieșit din magazin după ore întregi și a fost ridicat de polițiști. Oficialii au anunțat atunci că suspectul nu avea asupra lui vreun explozibil.

Pe de altă parte, locuitorii din Amsterdam au declarat că nu își mai doresc turiști gălăgioși care sunt în căutare de substanțe interzise și băuturi alcoolice. Cetățenii au fost extrem de încântați de liniștea oferită de restricțiile covid și spun că a fost cu adevărat o gură de aer proaspăt.

„Dar a fost o binecuvântare în timpul pandemiei, când nu au putut veni turiști. Nu mai există grupuri mari care se înghesuie în zona canalului, în cel mai rău caz, vomitând de la băutură și droguri. Ne-am recuperat orașul și ne-a plăcut așa”, a adăugat el.

Etichete: