16 mart. 2022 | 12:39

Armata Ucrainei lansează contraofensive în mai multe zone. Anunțul făcut de un consilier prezidențial

ULTIMA ORĂ
Armata Ucrainei lansează contraofensive în mai multe zone. Anunțul făcut de un consilier prezidențial

Forțele armate ale Ucrainei lansează contraofensive împotriva forțelor ruse „în mai multe zone operaționale”, a scris miercuri pe Twitter consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak. „Acest lucru schimbă radical dispozițiile părților”, a adăugat el, fără a oferi detalii. Reuters nu a putut să verifice imediat comentariile sale.

Armata Ucrainei lansează contraofensive în mai multe zone

Într-o actualizare a războiului, personalul general al forțelor armate ucrainene s-a referit la „intensitatea mare a ostilităților”, dar nu a spus unde luptele au fost cele mai intense.

Oficialii ucraineni au precizat, de asemenea, că numărul morților crește din cauza războiului care a început când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie. Serviciul de urgență din regiunea de est a Ucrainei, regiunea Harkiv, a anunțat miercuri că cel puțin 500 de locuitori ai orașului Harkiv au fost uciși.

Procurorul general a declarat pe Facebook, Iryna Venediktova, a spus că 103 copii au fost uciși până acum în război. În plus, forțele ruse au lovit peste 400 de unități de învățământ și 59 dintre ele au fost distruse.

Guvernatorul regiunii Cernihiv din nordul Ucrainei a declarat că nu există energie electrică în orașul principal al regiunii, Cernihiv, sau în alte așezări din zonă. Dar guvernatorul Viacheslav Chaus a spus că forțele armate ale Ucrainei „sunt puternice și dau lovituri puternice inamicului rus în fiecare oră”.

Zelenski va susține un discurs virtual membrilor Congresului SUA

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va susține miercuri un discurs virtual membrilor Congresului. Discursul vine pe fondul invaziei neprovocate și mortale de către Rusia a Ucrainei și în timp ce Kievul presează Statele Unite pentru mai multă asistență în apărarea sa.

„În vreme ce războiul continuă în Ucraina, este cu mare respect și admirație pentru poporul ucrainean că invităm toți membrii Camerei și Senatului să participe la un discurs virtual la Congresul Statelor Unite rostit de președintele Vladimir Zelensky al Ucrainei miercuri, martie. 16 la ora 9:00”, au scris Pelosi și Schumer într-o scrisoare către membri, relatează CNN.

Există un sprijin bipartizan pe scară largă în rândul parlamentarilor americani pentru ajutorul acordat Ucrainei, iar chiar săptămâna trecută, Congresul a aprobat un pachet de ajutor de urgență cu 13,6 miliarde de dolari în asistență umanitară, defensivă și economică pentru țara în conflict.

În plus, Zelenski l-a presat recent pe președintele Joe Biden în timpul celui mai recent apel pentru mai multe sancțiuni pentru a strânge și mai mult Rusia, a aflat CNN.

Conform mai multor surse familiare cu apelul, Zelenski i-a cerut în mod specific lui Biden să depună eforturi suplimentare pentru a opri Rusia de la comerțul internațional și pentru a continua să țintească elita rusă, deoarece SUA a continuat să adauge mai mulți oligarhi și familiile lor la sancțiunile sale. listă. Zelenski a menționat, de asemenea, închiderea accesului Rusiei la căile navigabile internaționale în timpul apelului.

În scrisoarea adresată parlamentarilor, Pelosi și Schumer au reafirmat sprijinul SUA pentru Ucraina în timpul războiului.

„Congresul rămâne neclintit în angajamentul nostru de a sprijini Ucraina în timp ce se confruntă cu agresiunea crudă și diabolică a lui Putin și de a adopta o legislație pentru a paraliza și izola economia rusă, precum și pentru a oferi Ucrainei asistență umanitară, de securitate și economică.

Așteptăm cu nerăbdare privilegiul de a saluta discursul președintelui Zelenski la Camere și Senat și de a transmite sprijinul nostru poporului Ucrainei, în timp ce apără cu curaj democrația”, au spus cei doi democrați de rang înalt din Congres.