Anchetă, după ce un polițist din Băile Tușnad a bătut crunt un tânăr

Anchetă, după ce un polițist din Băile Tușnad a bătut crunt un tânăr

Un polițist român a făcut abuz de putere și a lovit un tânăr în cap. Imaginile sunt violente, iar Poliția a decis să înceapă o anchetă disciplinară în cazul polițistului agresiv.

Un tânăr a fost bătut grav de un polițist

Totul s-a întâmplat în gara din Băile Tușnad, după școala de vară la care a participat președintele Ungariei, Viktor Orban. Un polițist de la Transporturi a fost filmat când lovea în cap și pe spate un tânăr care stătea în genunchi. El i-a aplicat cu bastonul lovituri repetate băiatului.

Incidentul a fost filmat de un călător din tren. Se pare că tânărul a fost arestat, după ce a fost bătut.

Totul s-a petrecut pe 24 iulie, la șina numărul unu a gării Băile Tușnad.

Polițistul s-a ales cu dosar penal

Nu se știe exact de la ce a pornit tot conflictul, însă martorii spun că polițiștii au scos din tren doi tineri. În timp ce unul a fost eliberat, celălalt a fost încătușat, după ce a fost bătut.

Reprezentanţii Sediului Poliției Județene Harghita, au transmis că polițiștii în cauză nu sunt colegii lor.

”La nivelul Secției Regionale de Poliție Brașov au fost demarate verificări în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care a avut loc evenimentul din data de 24 iulie 2022, pe peronul 1 al gării din Băile Tușnad, fiind declanșată cercetarea disciplinară a polițistului care a lovit cu bastonul persoana implicată în scandal, precum și întocmirea unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de –purtare abuzivă – instrumentat sub coordonarea Parchetului urmând să fie propusă soluție legală la finalizarea anchetei.”, a transmis IPJ Harghita.