Scene șocante în trafic. Polițist în civil, atacat cu sălbăticie de doi indivizi. Bărbatul se afla împreună cu soția și copilul: „Bombardierii sunt deasupra legii” VIDEO

Scene șocante în trafic. Polițist în civil, atacat cu sălbăticie de doi indivizi. Bărbatul se afla împreună cu soția și copilul: „Bombardierii sunt deasupra legii
Imagini surprinse din timpul atacului Captură video

Siguranța publică a devenit un lux greu de atins în România, iar asta o dovedesc zecile de incidente și scandaluri care au loc în spații publice din România, indiferent de oraș. Din păcate, de aceeași părere este și un polițist din Drobeta-Turnu Severin, care a avut parte de o experiență traumatizantă, în timp ce se afla în mașină ămpreună cu soția și copilul. Omul legii a povestit ce i s-a întâmplat, motiv pentru care dorește să tragă un semnal de alarmă către autorități.

Polițist, atacat cu bâte în trafic

Un eveniment absolut revoltător s-a petrecut în centrul orașului Drobeta-Turnu Severin, acolo unde un polițist aflat în timpul liber, împreună cu soția și copilul său, a fost atacat de doi indivizi, care s-au oprit la un semafor pentru a-i bloca trecerea omului legii. Potrivit imaginilor video surprinse de martori, cei doi huligani au început să bată cu pumni și bâte în mașina polițistului pe motiv că mergea prea încet în trafic, moment în care copilul aflat în mașină a suferit o sperietură teribilă.

Momentul a fost publicat de către reprezentații Sindicatului Europol, care au descris evenimentul ca pe o dovadă a supremației huliganilor în fața legii: „Semnalul este că legea în Mehedinţi este facultativă, iar „bombardierii” sunt deasupra ei”, au transmis sindicaliştii.

În continuare, reprezentanții polițiștilor din România au povestit contextul în care polițistul a devenit pe înserate victima „băieților răi” din oraș.

„În plin centrul oraşului Drobeta Turnu Severin, colegul nostru se afla în timpul liber cu soţia şi copilul în autoturism, când i s-a tăiat calea de două autoturisme din care au coborât doi plătitori de taxe, la zi.

Sub pretextul motivului că a circulat prea „încet” au început să lovească cu pumnii şi cu o bâtă autoturismul provocând spaimă copilului care era pe bancheta din spate”, au mai scris pe Facebook reprezentanţii Sindicatului Europol.

Adevăratul motiv pentru care polițistul a fost atacat în trafic

Potrivit sursei citate anterior, cei doi bărbați ar fi fost taxați de polițist în trecut, astfel încât, au găsit momentul oportun să se răzbune pe el, atacându-l în timpul liber. Scopul acestui act extrem de violent a fost acela de a dovedi cine face, de fapt, legea, subminând autoritatea agenților de poliție.

„Cele două persoane au făcut anterior obiectul aplicării legii şi îl cunosc foarte bine pe colegul nostru care îşi desfăşoară activitatea la structura de ordine publică şi au profitat de faptul că l-au întâlnit în trafic pentru a-l intimida şi pentru da un semnal. Semnalul este că legea în Mehedinţi este facultativă iar „bombardierii” sunt deasupra ei”, mai scriu reprezentanţii EUROPOL.

Vestea tristă care confirmă ceea ce știm cu toții este aceea că, simplii angajați ai Poliției au „spatele” descoperit în fața agresorilor, fiind expuși în orice moment unor riscuri uriașe, fără să fie apărați de instituția pe care o reprezintă. Din acest motiv, mulți dintre ei se tem să aplice legea, riscând să plătească îndeplinirea sarcinilor de muncă cu propria viață.

O altă concluzie dezarmantă este aceea că, de cele mai multe ori, atacatorii rămân nepedepsiți, fiind încurajate violențele și agresivitățile stradale.

„Din păcate, până la acest moment conducerea IPJ Mehedinţi este fără reacţie, nu mai vorbim că nu s-a pus problema de asigurarea unor măsuri de protecţie pentru coleg. Singura variantă în care cei doi agresori ar fi suportat consecinţele legii, era cea în care colegul nostru nu era un amărât de agent de poliţie, ci era un procuror, judecător sau fiul vreunei personalităţi politice autohtone”, au concluzionat sindicaliştii.

Vezi imaginile care au stârnit revoltă în rândul a mii de români: