30 iun. 2022 | 07:50

ANAF pune tunul pe românii și româncele care fac videochat: doar categoria asta

ACTUALITATE
ANAF pune tunul pe românii și româncele care fac videochat: doar categoria asta

Nu trece o zi fără ca șeful ANAF să anunțe noi controale pentru români. De această, sunt luate în vizor persoanele care activează în videochat.

Lucian Heiuș, șeful ANAF, a fost invitat la Profit News TV. În acel context, a atras atenția asupra mai multor planuri pe care le are instituția pe care o conduce în lunile următoare. De exemplu, în iulie – august, vor intra în control 140 de mari contribuabili. Nu a omis să facă referință la studiourile de videochat, cu mențiunea că, în spusele lui, acesta este un domeniu de activitatea care nu se fiscalizează în România.

Videochatul, în vizorul ANAF

”Să nu credeți că am vreo reținere, în luna iulie și august vor intra în control 140 de mari contribuabili, sunt și acum în control o parte din ei. Voi veni cu inspectori suplimentari la Direcția generală de administrare a marilor contribuabili, pentru că au și ei un număr limitat de inspectori și nu pot să acopăr un număr mare de controale”, a insistat Heiuș pentru Profit News TV.

Oficialul a insistat pe faptul că mai mulți inspectori din țara vor pune suplimentar în control încă 140 de mari companii de pe meleaguri mioritice. Nu trebuie neglijat nici faptul că un astfel de control durează între cinci și șase luni.

Referitor la videochat-uri, Heiuș s-a rezumat la spune că ”ANAF va avea țintă și pe videochat-uri”. Argumentul principal al acelui efort este că ”Sunt sume imense care se fac și nu se prea fiscalizează nici acest domeniu, este unul mai spectaculos”, a spus el. Nu este foarte clar la ce s-a referit când a spus că videochat-ul este spectaculos, dar probabil că s-a referit la sumele foarte mari de bani pentru care nu se plătește impozit.

Cei care credeau că, dacă își țin banii în criptomonede, nu vor plăti niciodată impozit pe ele, s-au înșelat. ”Sunt mulți, aceștia sunt primii pe care i-am identificat, i-am confirmat, am găsit sumele. Facem în continuare verificări, este una din țintele ANAF”, a concluzionat directorul instituției.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele