Alertă în România: cum pot milioane de români cinstiți și muncitori să rămână fără pensie

Alertă în România: cum pot milioane de români cinstiți și muncitori să rămână fără pensie

Se pare că asupra sistemului nostru de pensii Pilon 2 planează niște pericole, existând chiar riscul ca banii oamenilor să fie în pericol. Un astfel de avertisment e lansat din partea celor de la USR.

Partidul cere ferm guvernanților să își scoată din cap ordonanța prin care sunt aduse modificări Pilonului 2. Ei susțin că, din cauza modificărilor ce se pregătesc în sistem, Pilonul 2 de pensii, la care contribuie aproximativ opt milioane de concetățeni, riscă să fie grav afectat.

Administratorii nu vor mai dori să opereze pe o astfel de piață și vor fi puși pe fugă, avertizează cei din USR.

Ce se întâmplă acum cu banii de pensie

„Renunțați la ordonanța prin care vreți să puneți mâna pe banii românilor din Pilonul 2 de pensii„, transmite USR, care mai subliniază că politicienii de la Putere „vor desființarea Pilonului 2 de pensii”. Iată cum ar urma să se întâmple acest lucru, conform explicațiilor oferite de USR în cadrul unui comunicat de presă: „Prin gonirea administratorilor de pilon din România și confiscarea banilor de către stat. Exact asta se urmărește prin proiectul de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică de Ministerul Muncii, care prevede modificări nocive la Pilonul 2„.

USR mai spune că intenția aceasta nu este una nouă, ci s-a mai încercat un astfel de atac la Pilonul 2 de pensii al românilor. „Nu e prima oară când PSD încearcă asta. Au mai încercat și Dragnea, Tudose, Ponta și Dăncilă”.

„Guvernul PSD-PNL nu numai că îi sărăcește pe români în plină criză energetică și a prețurilor, dar vrea să le ia și banii de pensie privată. Aici s-a ajuns cu «cel mai stabil, solid și performant guvern din ultimii destul de mulți ani», după cum îl lăuda întâiul schior al țării.

Desființarea Pilonului 2 de pensii a mai fost încercată și de Dragnea și ai săi, cu singurul scop de a umple buzunarele partidului cu bani pentru viitoare sinecuri și alte pensii speciale”, a afirmat Cătălin Drulă, președintele USR.