Alec Baldwin, din nou pe platourile de filmare: ce l-a motivat pe actor să revină

Alec Baldwin, din nou pe platourile de filmare: ce l-a motivat pe actor să revină

Alec Baldwin se întoarce la actorie, după cinci luni de la tragicul accident de pe platourile de filmare, în care Halyna Hutchins a fost ucisă, în timp ce filma „Western Rust”.

Hutchins a fost împușcată cu un pistol de recuzită, folosit de Alec Baldwin. Un glonț real a lovit-o pe femeia de 42 de ani în tors. Un alt membru al echipei, Joel Souza, în vârstă de 48 de ani, a fost, la rândul lui, rănit în urma împușcăturilor – care ar fi trebuit să fie fictive, însă nu au fost.

Imediat după accident, Baldwin a declarat că nu a intenționat să o împuște pe Hutchins și a sugerat că un membru al echipei ar fi introdus un glonț real în arma de foc, „un glonț care nici măcar nu trebuia să existe pe platoul de filmare”. Armurierul echipei a spus, de asemenea, că Baldwin a acționat iresponsabil și „împotriva tuturor regulilor și bunului simț”.

În lunile ce au urmat tragediei, Baldwin și-a șters contul de Twitter și s-a ținut, în mare parte, departe de ochii publicului.

Alec Baldwin nu are de ales: trebuie să se întoarcă „la muncă”

Confruntat cu un nou termen limită, Alec Baldwin nu are de ales și trebuie să se întoarcă pe platourile de filmare. Actorul joacă în două filme cu tematică de Crăciun, „Kid Santa” și „Billie’s Magic World”, împreună cu fratele său, William Baldwin. Filmările pentru cele două proiecte sunt, în prezent, în desfășurare la Roma.

Numai timpul poate spune cine va fi tras la răspundere pentru moartea tragică a lui Hutchins. Accidentul evidențiază necesitatea unor reguli mai stricte de siguranță a armelor pe platourile de filmare. Mulți actori și realizatori de film au subliniat încă de atunci importanța protocoalelor de siguranță și unii chiar au pus la îndoială utilizarea armelor reale.

Spre exemplu, Dwayne Johnson a promis că nu va folosi niciodată arme adevărate în proiectele sale cinematografice.

Citește și: