03 mai 2022 | 09:34

Afacerea din România care a explodat în pandemie: nu e vorba de IT sau energie

ACTUALITATE
Afacerea din România care a explodat în pandemie: nu e vorba de IT sau energie

Într-o perioadă foarte dificilă pentru economia națională, mai ales pe perioada pandemiei, au existat totuși câteva afaceri foarte profitabile. În mod tradițional, ai crede că este vorba de IT, vânzări online sau energie, dar realitatea este mai complexă decât atât.

Piața românească de stomatologie reprezintă una dintre afacerile cu cea mai mare creștere în ultimii ani. Aceasta se apropie în valoare de 600 de milioane de euro, iar creșterea estimată pentru 2022 este de circa 17%. Pe marginea acestui subiect, a vorbit de curând Cristian Tăban, director executiv la Dent Estet.

În pandemie, românii au investit în lucrări dentare

Valoarea pieţei româneşti de stomatologie se apropie de valoarea de 600 de milioane de euro, cu o creştere estimată de peste 15-17% în 2021″, a insistat Cristian Tăban într-un interviu acordat celor de la Economica.net.

”Investiţiile în digitalizare vor deveni din ce în ce mai accelerate, datorită beneficiilor majore care se transpun pentru pacient în precizie crescută în diagnosticare, lipsa durerii, confort ridicat, rapiditate în execuţia lucrărilor şi perioadă extinsă de garanţie a acestora.”, a explicat oficialul din domeniu că ar fi spectrul investițiilor care se vehiculează pentru perioada imediat următoare.

În privința celor mai dese afecțiuni cu care se prezintă românii la dentist, statisticile sunt cât se poate de clare. ”În ceea ce priveşte comportamentul pacientului, în cel de-al doilea an pandemic, afecţiunile dentare cele mai frecvente cu care s-au prezentat pacienţii în clinicile Dent Estet au fost cariile dentare, lipsa dinţilor şi boala parodontală. Cel mai des solicitate servicii au fost pentru rezolvarea cazurilor complexe (care înseamnă edentaţie parţială sau totală, dar şi dinţi afectaţi de boala parodontală), urmate de tratamentele cu implant dentar şi tratamentele de estetică dentară.”, a ținut să menționeze Cristian Tăban.

În continuare, oamenii care merg la dentist și și-au făcut un obicei din asta au venituri peste medie și un nivel de informare ridicat. ”Pacienţii Dent Estet de astăzi au un nivel de educaţie crescut, sunt din ce în ce mai conştienţi că sănătatea generală este o prioritate, iar sănătatea dentară o poate impacta foarte serios. Sunt pacienţi cu venituri peste medie şi cu un nivel de informare ridicat, chiar şi în domeniul sănătăţii dentare. Segmentul de cazuri complexe a continuat să crească impactul asupra business-ului de adulţi.”, a concluzionat Tăban.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele