10 oct. 2022 | 12:33

Acești bogătași se opun creșterii salariilor angajaților din toată Europa: se tem de costuri și de recesiune, dar și omul de rând are nevoie de bani

ACTUALITATE
Acești bogătași se opun creșterii salariilor angajaților din toată Europa: se tem de costuri și de recesiune, dar și omul de rând are nevoie de bani

Situația economică e delicată pe continentul european, iar mediul privat resimte din plin provocările momentului.

Firmele și investitorii nu știu cum să aducă un echilibru între previziunile de recesiune, cheltuieli și ajutorarea angajaților să iasă din iarna care ne bate la ușă.

Numeroase firme europene ar pregăti majorarea pachetului salarial în perioada următoare, dar și bonusuri suplimentare pentru angajați.

Managerii sunt conștienți că oamenilor le-a scăzut puternic puterea de cumpărare, din cauza scumpirilor în cascadă din ultimele luni, motiv pentru care vor să îi sprijine să facă față cheltuielilor din ce în ce mai mari cu traiul de zi cu zi.

Cu toate acestea, asupra economiei europene în general planează mari riscuri de recesiune, după cum avertizează numeroși analiști și instituții economice internaționale.

Magnații nu sunt de acord ca angajaților să li se mărească salariile

Astfel stând lucrurile, investitorii sunt reținuți în a susține creșterile de salarii, care înseamnă în mod direct creșteri de cheltuieli într-o perioadă în care economia se prăbușește. E rețeta perfectă pentru un dezastru economic, cred mulți investitori care nu sunt de acord cu majorările de salarii și oferirea de bonusuri suplimentare angajaților europeni.

„Majorările salariale doar vor alimenta inflaţia în continuare şi vor afecta marjele de profit ale companiilor, deoarece ele se confruntă şi cu majorarea costurilor”, e de părere Stephane Ekolo, de la Tradition.

Conform celor maui recente informații ale Eurostat, costurile pentru companiile din zona euro au urcat cu 43,3% în primele opt luni din acest an, ceea ce înseamnă că 2022 nu este un an deosebit de dificil doar pentru angajați și pensionari, ci pune presiuni fără precedent și pe societăți.

Problema pe care puțini oameni conștientizează este că prăbușirea mediului privat echivalează cu o catastrofă economică de proporții. Fără firme care să facă angajări și să contribuie la bugetul public, orice țară se îngroapă în datorii și deficite din care nu are nicio șansă să-și mai revină vreodată!