Acestea sunt cele mai bănoase firme din țară: sunt controlate de români și au ajuns la afaceri nete de peste 1 miliard de lei

Acestea sunt cele mai bănoase firme din țară: sunt controlate de români și au ajuns la afaceri nete de peste 1 miliard de lei

Mediul privat din țara noastră se confruntă cu multiplele crize ce apasă, de altfel, inclusiv pe umerii populației. Din fericire, chiar dacă avem un context economic total nefavorabil, există companii care demonstrează că poți face performanță în orice condiții. Avem 21 de firme cu capital privat integral românesc ce au realizat afaceri de peste un miliard de lei în 2021.

Anul 2021 nu a fost unul deloc simplu. Ne amintim cu toții faptul că mediul privat avea de suferit de pe urma restricțiilor care încă mai erau în vigoare, iar economia se deteriora ca urmare a cheltuielilor uriașe pe care statul a trebuit să le suporte, atât în domeniul medical, cât și cel social.

Oamenii și-au schimbat comportamentul de consum, iar managerii companiilor au fost nevoiți să se adapteze din mers la noua realitate pandemică.

Ei bine, unii au reușit nu doar să-și mențină business-urile pe linia de plutire, ci să facă afaceri impresionante, să-și consolideze poziția pe piață și să demonstreze că nimic nu poate sta în calea unui antreprenor care știe cum să transforme criza în oportunitate.

Economica.net a realizat o analiză deosebit de interesantă, care ne indică lista celor 21 de companii românești care au reușit, anul trecut, să ajungă la o cifră de afaceri netă de peste 1 miliard de lei.

Iată care sunt cele mai puternice firme din țară

„Pentru Cerealcom Dolj, Bilka Steel, Energy Distribution Services, pentru producătorul de ulei Prutul SA, distribuitorul de produse din tutun Luzan Logistic, precum şi pentru două firme din grupul deţinut de familia Umbrărescu – Tehnostrade şi SA & PE Construct SRL 2021 este primul an de la înfiinţare în care afacerile realizate de societăţi sunt peste un miliard de lei”, notează sursa citată.

Clasamentul business-urilor de succes este completat de Network One Distribution şi Flanco Retail, controlate de Gabriel Iulian Stanciu, trei firme de construcţii ale familiei Umbrărescu, Dona. Logistică şi S.I.E.P.C.O.F.A.R., controlate de familia Banciu, producătorul de acoperişuri metalice Bilka Steel, deţinut de Horaţiu Mihai Ţepes, precum şi Aramis Invest, mare producător european de mobilă, deţinut de Vladimir Mihai Iacob şi Marius Selescu.

Pe listă regăsim, de altfel, gigantul Dedeman, deținut de frații Pavăl, Altex Romania, Fildas Trading, Arabesque şi Mairon Galaţi. Avem, de altfel, și firma Intertranscom Impex, producător şi distribuitor de plase sudate din Bacău, deţinută de Ioan Teslaru, dar și pe AD Auto Total SRL, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de distribuţie a pieselor şi componentelor auto din România, deţinută de Mihai Alexandru Staicu.

Acest top mai cuprinde: Cerealcom Dolj, deţinută de Mihai şi Ion Anghel, furnizorul de energie electrică şi gaze naturale Energy Distribution Services, firmă deţinută de Sorina şi Costin Mirea, Fan Courier, deţinută de Adrian şi Neculai Mihai şi de către Felix Lucreţiu Pătrăşcanu, producătorul de ulei Prutul, deţinut indirect de Marian Andreev, Flanco Retail, deţinută de Gabriel Stanciu şi de Dragoş Sirbu și Luzan Logistic, deţinută de Ilie Ilinca.

Citește și: