400 de ucraineni au fost reținuți în Kherson, după ce s-au opus forțelor ruse

400 de ucraineni au fost reținuți în Kherson, după ce s-au opus forțelor ruse

În teritoriile ocupate temporar, inamicul încearcă să impună un regim administrativ-polițial și a adus la Herson unități de gardă a Rusiei, care au reținut deja peste 400 de cetățeni ucraineni.

400 de ucraineni, reținuți în Kherson

„A paisprezecea zi a rezistenței eroice a poporului ucrainean la invazia militară rusă continuă. Inamicul a redus semnificativ ritmul de înaintare a trupelor, dar nu a refuzat să conducă o operațiune ofensivă. Ocupatorul rus pierde forță de muncă și echipament, personal demoralizat, predare sau dezertare”, a postat pe Facebook serviciul de presă al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

După cum s-a menționat, inamicul continuă să își concentreze eforturile pe încercuirea orașului Kiev, capturarea orașelor Sumy, Harkov, Mariupol și Mykolayiv, și asigurarea unui coridor terestru între TOT al Republicii Autonome Crimeea și Federația Rusă. Nu încetează să încerce să ajungă la granițele administrative ale regiunilor Lugansk și Donețk.

Continuă formarea rezervelor inamicului în punctele de dislocare permanentă pentru a le transfera în continuare în anumite zone ale Ucrainei.

„Datorită rezistenței acerbe a locuitorilor din Herson, ocupanții încearcă să impună un regim administrativ-polițial, pentru care au fost dislocate unități ale Gărzii Ruse în regiunea Herson care au reținut ilegal peste 400 de cetățeni ai Ucrainei”, se arată în raport.

În direcția Volyn, inamicul nu desfășoară acțiuni ofensive, dar există o mare probabilitate de sabotaj la instalațiile militare și la infrastructura civilă din regiunile Rivne și Lviv de către grupurile de sabotaj și recunoaștere ale ocupanților.

Armata rusească, o nouă încercare de a lua Kievul

În direcția Polissya, inamicul acționează cu ajutorul unităților separate ale armatelor a 29-a, 35-a și 36-a integrală a Flotei Pacificului și a Forțelor Aeropurtate ale Federației Ruse. După o ofensivă nereușită, un număr semnificativ de unități ale grupului de atac al ocupanților au suferit victime și au fost retrase în grabă în zonele de recuperare. Echipamentul de luptă nu este de obicei evacuat de inamic.

Potrivit informațiilor disponibile, inamicul se regrupează în pregătirea pentru o nouă încercare de a lua Kievul. După o ofensivă nereușită în direcția orașului Fastiv, inamicul încearcă să reia operațiunile ofensive în această direcție.

În direcția nord, inamicul, cu ajutorul unor unități separate de 2, 41 de armate generale și 90 de divizii de tancuri ale Districtului Militar Central, încearcă să reia ofensiva.

Prin forțele către BTGr, inamicul a făcut trecerea peste râul Trubizh, a blocat autostrada E95 în zona așezării Zalissya. Inamicul a suferit pierderi la periferia Cernihivului și în alte zone. Pentru a restabili capacitatea de luptă a grupului, BTGr din 55 de brigăzi de infanterie motorizate separate din 41 de armate integrale ale Districtului Militar Central din rezerva operațională a fost transferat pe teritoriul Ucrainei.

În direcția Slobozhansky, forțele inamice unități separate ale Armatei 1 de tancuri (până la 11 BTGr), Armatei a 20-a întregi militare (până la 8 BTGr), Armatei a 6-a întregi militare (până la 3 BTGr) a Vestului Districtul militar, Corpul 14 de armată al Flotei de Nord (la 1 BTGr) încearcă să mențină linia de la orașul Severodonetsk la orașul Sumy. Eforturile principale sunt concentrate pe încercarea de a înconjura orașul Harkov și de a ajunge la bariera de pe râul Nipru. Pregătirile pentru atacul asupra Sumy sunt în desfășurare. Inamicul concentrează avioanele armatei pentru a asigura acțiunea în aer.

În direcția Donețk, ocupanții Corpului 1, 2 de armată și unități separate ale Diviziei 150 de puști motorizate a Armatei generale a 8-a (până la 7 BTGr) încearcă să continue operațiunile ofensive în zonele selectate anterior pentru a ajunge la granițele administrative ale Regiunile Donețk și Lugansk.

În direcția Tavriya, inamicul, cu ajutorul unor unități separate ale Armatei 49 Generale, Corpului 22 Armată, Diviziei 20 Puști Motorizate a Armatei Generale 8 și Trupelor Aeropurtate (până la 17 BTGr) ține granița de la Herson. la Rozivka. Încercările de a forța râul Southern Bug au eșuat. Utilizează Aeroportul Internațional Kherson pentru a baza aeronave de luptă.

În zona operațională Sud-Buh, ocupanții ruși țin granița de la orașul Herson până la Kahovka. Unități separate ale Armatei a 49-a integrală a Districtului Militar de Sud au fost oprite la nord-est de orașul Mykolayiv de-a lungul râului Ingul.

Citește și: