17 dec. 2021 | 06:30

WhatsApp, o sursă semnificativă de stres: detaliul care i-a scos pe mulți la pensie

ACTUALITATE
WhatsApp, o sursă semnificativă de stres: detaliul care i-a scos pe mulți la pensie

WhatsApp este o aplicație vitală pentru nevoile de comunicații ale multora dintre noi. Chiar dacă a făcut subiectul mai multor scandaluri în ultimul an, continuă însă să fie cea mai bună soluție pentru aproximativ 2,5 miliarde de utilizatori.

Din păcate, dacă nu ți-a fost deja evident, WhatsApp nu este o aplicație perfectă. Serviciul din spate a fost picat de mai multe ori în ultimul an, pe lângă faptul că un număr record de utilizatori s-au supărat în legătură cu relația platformei cu Facebook. Cea mai recentă dezamăgire marca WhatsApp a venit la mijlocul acestei săptămâni și a vizat, în mod exclusiv, posesorii de iPhone.

A picat WhatsApp

Utilizatorii de iPhone din diferite colțuri ale mapamondului au întâmpinat dificultăți majore în a folosi aplicația de chat a lui Mark Zuckerberg. Totul s-a întâmplat la mijlocul săptămânii, iar simptomele au fost cât se poate de clare. Cei care încercau să deschidă WhatsApp se confruntau cu o întoarcere la ecranul principal.

Practic, atingeai iconița în speranța de a citi un mesaj primit sau de a trimite un mesaj nou, doar pentru a vedea în secunda doi că acest lucru este imposibil. Mai frustrant a fost faptul că eroarea se reflecta în eșuarea serviciului. Adică nici nu putea să primește mesaje de la prieteni, nu le vedeai la notificări și, implicit, apăreai offline.

Nu a durat mult până când Twitter s-a umplut de rapoarte pe marginea subiectului, deși nu a putut nimeni să tragă o concluzie clară vizavi de o posibilă explicație. Un lucru este însă sigur, dezastrul a fost destul de la scară largă. Redactorii 9to5Mac au putut confirma simptoma și au atras atenția asupra faptului că a afectat atât ultima versiune a aplicației WhatsApp, cât și varianta beta disponibilă prin serviciul TestFlight de la Apple. WhatsApp Business a fost de asemenea afectat. Până la finalul zilei, problema pare să se fi remediat, deși niciun oficial al companiei nu au oferit lămuriri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele