WhatsApp, o sursă semnificativă de stres: detaliul care i-a scos pe mulți la pensie

WhatsApp, o sursă semnificativă de stres: detaliul care i-a scos pe mulți la pensie

WhatsApp este o aplicație vitală pentru nevoile de comunicații ale multora dintre noi. Chiar dacă a făcut subiectul mai multor scandaluri în ultimul an, continuă însă să fie cea mai bună soluție pentru aproximativ 2,5 miliarde de utilizatori.

Din păcate, dacă nu ți-a fost deja evident, WhatsApp nu este o aplicație perfectă. Serviciul din spate a fost picat de mai multe ori în ultimul an, pe lângă faptul că un număr record de utilizatori s-au supărat în legătură cu relația platformei cu Facebook. Cea mai recentă dezamăgire marca WhatsApp a venit la mijlocul acestei săptămâni și a vizat, în mod exclusiv, posesorii de iPhone.

A picat WhatsApp

Utilizatorii de iPhone din diferite colțuri ale mapamondului au întâmpinat dificultăți majore în a folosi aplicația de chat a lui Mark Zuckerberg. Totul s-a întâmplat la mijlocul săptămânii, iar simptomele au fost cât se poate de clare. Cei care încercau să deschidă WhatsApp se confruntau cu o întoarcere la ecranul principal.

Practic, atingeai iconița în speranța de a citi un mesaj primit sau de a trimite un mesaj nou, doar pentru a vedea în secunda doi că acest lucru este imposibil. Mai frustrant a fost faptul că eroarea se reflecta în eșuarea serviciului. Adică nici nu putea să primește mesaje de la prieteni, nu le vedeai la notificări și, implicit, apăreai offline.

Nu a durat mult până când Twitter s-a umplut de rapoarte pe marginea subiectului, deși nu a putut nimeni să tragă o concluzie clară vizavi de o posibilă explicație. Un lucru este însă sigur, dezastrul a fost destul de la scară largă. Redactorii 9to5Mac au putut confirma simptoma și au atras atenția asupra faptului că a afectat atât ultima versiune a aplicației WhatsApp, cât și varianta beta disponibilă prin serviciul TestFlight de la Apple. WhatsApp Business a fost de asemenea afectat. Până la finalul zilei, problema pare să se fi remediat, deși niciun oficial al companiei nu au oferit lămuriri.

Citește și: