Volkswagen va produce camioane electrice complet autonome până în 2025

Volkswagen va produce camioane electrice complet autonome până în 2025

La începutul acestui an, Volkswagen a dezvăluit că testează sistemul de conducere automată Argo AI pe prototipul său ID electric.

Acum, producătorul de automobile a anunțat că pregătește furgonete ID.Buzz capabile de autonomie de nivel 4 și că vor fi gata pentru transportul comercial de mărfuri și pasageri până în 2025.

Autonomia de nivel 4 înseamnă că vehiculul se poate conduce singur, deși un șofer poate prelua în continuare dacă este necesar. De asemenea, autovehiculul complet este limitat doar la anumite locații. Cu alte cuvinte, se așteaptă ca camioneta să ofere servicii robo-taxi cu șoferi la volan în câțiva ani.

După cum notează The Drive, tehnologia de conducere automată pentru ID.Buzz și vehiculul în sine nu sunt încă pregătite, așa că va trece ceva timp până când vom putea vedea produsul final. Compania a început deja să testeze tehnologia Argo AI în șase locații din SUA și își extinde încercările la München și Pennsylvania la sfârșitul acestui an, în parteneriat cu compania MOIA.

Christian Senger, șeful conducerii autonome a unității de autoutilitare VW, a declarat că producătorul de automobile își va concentra eforturile de dezvoltare pe zonele urbane dens populate.

Aceste locații sunt extrem de complexe de navigat și pot furniza o tonă de date și, de asemenea, „oferă baza pentru utilizarea intensivă a ofertelor de mobilitate”. Senger a mai spus că obiectivul este de a „dezvolta un concept de ride-hailing și pooling similar cu ceea ce oferă MOIA astăzi”.

În timp ce producătorul de automobile a renunțat la un anunț anterior că ID.Buzz va ajunge la reprezentanțe în 2022, intenționează să lanseze vehiculul cândva anul viitor.

Recunoaște Volkswagen că acest model e un eșec? Ce se întâmplă cu SUV-ul electric lansat recent

Volkswagen caută să-și diversifice gama de electrice și are programate în următorii ani mai multe lansări. Numai că nu pare să aibă succes cu tot ce a scos până acum pe piață.

Volkswagen ID.4 e un model electric lansat de germani în toamna anului trecut. La câteva luni de la acel moment, producătorul poate trage o concluzie despre interesul acordat acestui model și se pare că aceste concluzii nu-s dintre cele mai bune. Un oficial al grupului recunoaște că acesta nu e, momentan, profitabil.

”Mașina pentru milioane de oameni, nu pentru milioanari” – așa cum lăuda Volkswagen modelul ID.4, nu și-ar fi atins încă nivelul maxim de eficiență în procesul de fabricație. Drept urmare, șampania nu se poate deschide deocamdată.

Citește și: