Vestea momentului despre modelul Dacia care îngroapă Duster: se întâmplă chiar în România și s-a aflat acum

Vestea momentului despre modelul Dacia care îngroapă Duster: se întâmplă chiar în România și s-a aflat acum

Odată cu Dacia Bigster, compania intră într-o eră nouă. Vorbim de mașini electrice, hibride, dar și o identitate nouă. Acest concept, prezentat recent, e doar începutul. Și românii contribuie din plin la această schimbare.

Bigster e o mașină mare. A fost prezentată, deocamdată, doar drept concept, așa că până ajunge pe străzi va trece prin câteva schimbări semnificative. Dar va fi o mașină cu preț bun, cu motorizări hibride și cu o abordare diferită pentru Dacia.

Alejandro Mesonero-Romanos, noul director de design al mărcii Dacia, a spus că acest concept e o piatră de hotar importantă pentru Dacia. „Întruchipează evoluția valorilor mărcii noastre: întotdeauna esențial, accesibil, dar acum și cu o nuanță de cool și un spirit de aventură. Designul conceptului Bigster este direct, este simplu și, dincolo de toate, este ușor de înțeles.  A fost desenat în jurul câtorva linii la locul potrivit și precis definite”, a spus acesta.

Cu ocazia prezentării Dacia Bigster, Mesonero-Romanos a vorbit și despre românul Victor Sfiazof pe care l-a caracterizat drept un designer excelent. „El lucrează în cadrul biroului din România. Avem designeri foarte talentaţi la Dacia”, a adăugat șeful echipei de design.

Sfiazof a fost recrutat de către Renault printr-un workshop organizat la Cluj înainte să fie deschis centrul de design din Bucureşti. A fost selectat pentru un internship, deoarece în România nu existau cursuri pentru design auto. Și în 2015 a venit momentul lui de aur: Renault Kadjar. Și Bigster are câteva idei preluate de la Kadjar.

Dacia Bigster, de la schiță la produsul final

Bigster a fost prezentat pe 14 ianuarie în cadrul unui eveniment online desfășurat de Renault. Ce-a ajuns pe scenă e o versiune gata să intre în producție. Și va intra aproape de 2025, când e programată lansarea, și cu anumite modificări de care menționam mai sus.

Sfiazofa publicat pe Instagram câteva imagini cu mașina în stadiul de proiect. Așa ți-e mai ușor să compari ce-i schimbat și ce-a ajuns în versiunea de Dacia Bigster prezentată de Renault oficial.

„Cred că frumusețea lui Bigster vine din proporțiile sale bine echilibrate. Limitele între capotă și habitaclu sunt clar definite, creând o zonă cu linii drepte și dure care combină spațiul interiorului cu estetica plăcută. […] noi, la Dacia credem în frumusețea inteligentă. Credem că esențialul și accesibilitatea pot fi de asemenea atractive pentru clienții noștri.”
Alejandro Mesonero-Romanos, director de design Dacia

Citește și:
Etichete: