15 iun. 2021 | 16:35

Un nou vaccin este eficient 90%. Care este tehnologia cu care a fost dezvoltat

ACTUALITATE
Un nou vaccin este eficient 90%. Care este tehnologia cu care a fost dezvoltat

Compania farmaceutică Novavax a anunțat că un nou vaccin contra COVID-19 este eficient 90%. Acest lucru îl face un potențial instrument suplimentar puternic în lupta globală pentru stoparea pandemiei coronavirusului.

Novavax utilizează un alt tip de tehnologie decât vaccinurile Moderna și Pfizer care au fost deja distribuite în mare parte a lumii, relatează The Verge. În loc să utilizeze tehnologia ARNm pentru a “instrui” sistemul imunitar cu privire la modul de combatere a coronavirusului, vaccinul Novavax expune sistemul imunitar la părți din proteina spike a virusului, astfel încât să poată crea anticorpi în avans.

Noul vaccin contra COVID-19 de la Novavax așteaptă autorizarea FDA

Novavax intenționează să-și prezinte vaccinul către FDA pentru autorizare în această toamnă. Dacă FDA aprobă vaccinul Novavax într-o anumită formă, putem fi cu un pas mai aproape de eradicare virusului.

O mare parte din miturile îngrozitoare din jurul vaccinurilor împotriva coronavirusului pe care le avem astăzi s-au concentrat pe faptul că tehnologia ARNm este relativ nouă. Conspiraționiștii au împrăștiat tot felul de zvonuri despre vaccinuri care modifică cumva codul genetic al oamenilor.

Prin urmare, există o licărire de speranță că aprobarea și oferirea unui vaccin care utilizează o tehnologie de bază diferită i-ar putea convinge pe unii care ezită să se vaccineze deocamdată, de frica acestei tehnologii. Desigur, anti-vacciniștii au reprezentat o amenințare socială serioasă cu mult înainte de pandemia COVID-19 și probabil că vor continua să fie o problemă și în viitor.

Cu toate acestea, în ciuda tuturor speculațiilor anti-vaxxer, noile date Novavax sunt vești minunate pentru lupta împotriva pandemiei coronavirusului. Dincolo de avantajul evident de a avea mai multe opțiuni de vaccinare, conform The Verge, compania farmaceutică a încheiat deja un acord de 1,1 miliarde de doze cu programul global de distribuție a vaccinului COVAX, pentru a ajuta la vaccinarea mai multor persoane din țările cu venituri mici.