Ajuns în tribunal după vaccinarea unui copil de 9 ani: cum se simte după imunizarea anti-Covid

Ajuns în tribunal după vaccinarea unui copil de 9 ani: cum se simte după imunizarea anti-Covid

Agenția UE pentru medicamente (EMA) a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani – primul ser anti-Covid-19 permis pentru această grupă de vârstă din interiorul blocului comunitar. Însă există un caz în care un copil de nouă ani a fost vaccinat.

Un doctor din oraşul german Augsburg a fost concediat de la un centru de vaccinare şi a fost adus în faţa instanţei după administrarea unui vaccin împotriva coronavirus la un copil cu vârsta de nouă ani.

Poliţia a declarat că au fost deschise proceduri împotriva unui bărbat sub suspiciunea de vătămare fizică rezultată din neglijenţă şi membrii personalului la centru vor fi interogaţi cu privire la incident, potrivit Hotnews.

Ce efecte a avut acest copil care a fost vaccinat

În Germania, numai copiii cu vârste de peste 12 ani pot fi vaccinaţi cu BioNTech/Pfizer. Producătorul vaccinului efectuează în prezent studii clinice cu privire la limita vârstei de vaccinare.

Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinare din cadrul EMA a anunțat că persoanele de peste 12 ani vor primi două doze de vaccin, la distanță recomandată de cel puțin trei săptămâni.

Fata de nouă ani şi-a însoţit tatăl la centru pentru vaccinare. Un avocat de la centrul de vaccinare a declarat că medicul a apreciat în mod greşit că copilul era un pacient cu risc ridicat care avea nevoie de vaccin şi că incidentul a fost un eşec individual din partea medicului.

Potrivit tatălui, copilul nu a avut până acum niciun efect advers. ”Nu este nimic în neregulă cu ea”, a spus el.

Conform primelor rezultate ale proceselor de testare a vaccinurilor pe copii, acestea au o rată de succes mai mare decât în cazul adulților. ”Se apropie de 100%”, a spus profesorul Alexandru Rafila.

În opinia sa, marea problemă cu care se va confrunta România în procesul de vaccinare a copiilor va ține de informarea părinților. În absența unei campanii de informare foarte bine puse la punct, s-ar putea să ne confruntăm cu un eșec, în contextul în care nici în rândul adulților români, cei care vor să se vaccineze nu mai sunt foarte mulți. Una peste alta, în această vară ar putea începe în România vaccinarea copiilor cu vârsta între 12 și 15 ani.

Citește și: