UEFA EURO 2020 are un nume ciudat: de ce nu e Campionatul European 2021

UEFA EURO 2020 are un nume ciudat: de ce nu e Campionatul European 2021

În cele din urmă, după o amânare de 12 luni din cauza pandemiei de coronavirus, ne putem bucura de fotbal. UEFA EURO 2020 e pe cale să înceapă. Dar de ce Campionatul European de fotbal poartă un nume atât de ciudat?

De ce competiția nu se numește EURO 2021, din moment ce se desfășoară anul acesta?

UEFA EURO 2020. De ce se numește astfel competiția din 2021?

Ei bine, explicațiile sunt cât se poate de argumentate. Una dintre ele este oferită chiar de către UEFA, care spune că s-a luat decizia de a se menține anul 2020 din cauza faptului că modificarea acestuia presupunea aruncarea tuturor materialelor promo realizate pentru EURO 2020. Acest lucru ar fi generat cantități uriașe de deșeuri, spun reprezentanții UEFA.

„Această alegere este în concordanță cu angajamentul UEFA de a face EURO 2020 sustenabil și de a nu genera cantități suplimentare de deșeuri. O mulțime de materiale promoționale fuseseră deja produse la momentul amânării turneului. O modificare a numelui evenimentului ar fi însemnat distrugerea și reproducerea unor astfel de obiecte”, a precizat UEFA.

De asemenea, pe lângă motivația de a nu produce daune mediului înconjurător, decizia ajută la păstrarea viziunii iniţiale a turneului, care celebrează aniversarea a 60 de ani de Campionate Europene (1960-2020).

În plus, decizia va servi ca o amintire a modului în care întreaga familie din fotbal s-a reunit pentru a răspunde circumstanțelor extraordinare ale pandemiei COVID-19 și a momentelor dificile prin care Europa și lumea au trebuit să treacă în 2020.

UEFA EURO 2020 era programat inițial pentru perioada 2 iunie şi 12 iulie 2020. Din cauza pandemiei de coronavirus, competiția a fost amânată, motiv pentru care se va desfășura anul acesta.

Și România va fi o parte importantă a ediției din 2021 a Campionatului European, care se va desfășura anul acesta între 11 iunie și 11 iulie. Noi vom găzdui pe Arena Națională patru partide, trei din grupa C și un meci din optimile de finală ale competiţiei.

Citește și: