EURO 2020: Tot ce trebuie să știi, dacă vrei să vezi meciurile de pe Arena Națională. Cine poate intra pe stadion

EURO 2020: Tot ce trebuie să știi, dacă vrei să vezi meciurile de pe Arena Națională. Cine poate intra pe stadion

Pentru că pandemia de coronavirus nu s-a încheiat în România, meciurile de la EURO 2020 de pe Arena Națională din București se vor desfășura în condiții speciale. Toate particularitățile pe care trebuie să le ai în vedere au fost comunicate de FRF.

Conform datelor comunicate de Federația Română de Fotbal și având în vederea legislaţia naţională în vigoare privind desfăşurarea evenimentelor sportive pe timp de pandemie de COVID-19, pot asista din tribune la meciurile EURO 2020 de pe Arena Naţională din Bucureşti următoarele categorii de persoane:

 • Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
 • Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului;
 • Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
 • Persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului.

Cu alte cuvinte, deţinătorii de bilete la meciurile EURO 2020 de pe Arena Naţională din Bucureşti care se încadrează în categoriile de mai sus trebuie să facă dovada imunizării de COVID-19.

Pentru a eficientiza accesul pe stadion, formalitățile de verificare ale statutului de imunizat nu se va realiza în incinta Arenei Naționale. În schimb, persoanele deținătoare de bilete vor parcurge următorii pași pentru a intra pe stadion:

 • Deţinătorul de bilete se prezintă în ziua sau în preziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din Bucureşti cu actele medicale doveditoare, în limba română sau limba engleză.
 • Solicitantul va plăti la casierie costurile procedurii.
 • Personalul medical verifică documentele şi semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locaţie că solicitantul este în regulă.
 • Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brăţară de acces la încheietura mâinii. Atenţie: odată scoasă de la mână, brăţara se autodistruge şi nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!
 • Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului ŞI a brăţării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui şi actul de identitate cu care şi-a rezervat biletul.

Ca detalii importante, FRF a ținut să mai atragă atenția asupra câtorva aspecte:

 • Brăţările de acces sunt diferite de la meci la meci. Acestea au elemente de siguranţă şi inscripţionare specifice fiecărui meci. Deţinătorii de bilete trebuie să parcurgă procedura de obţinere a brăţării de acces la fiecare meci, dacă au bilete pentru mai multe partide la Bucureşti. Nu se eliberează în acelaşi timp brăţări pentru mai multe meciuri.
 • Este valabil orice vaccin anti-COVID 19 în urma căruia s-a eliberat un certificat medical.
 • Imunizarea prin trecerea prin boală se dovedeşte cu documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezenţa de anticorpi de tip IgG efectuat cu maximum 14 zile anterior) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms şi pentru care au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării.
 • Lista centrelor medicale acreditate EURO 2020 va fi publicată în viitorul apropiat, în timp util. Centrele medicale vor fi doar în Bucureşti, pe toată raza Capitalei. Odată cu lista centrelor medicale vor fi anunţate şi preţurile la care se vor verifica actele medicale sau se vor face testările rapide.

În ceea ce privește meciurile pe care le vei putea vedea pe Arena Națională, acestea sunt în număr de 4:

Grupa C
Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00 Austria – Macedonia de Nord;
Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00 Ucraina – Macedonia de Nord;
Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00 Ucraina – Austria;
Optime de finală
Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00 1F – 3A/B/C.
Citește și: