03 dec. 2021 | 07:14

Uber și WhatsApp, poate cel mai ciudat parteneriat: ce s-a schimbat, cum te ajută

ACTUALITATE
Uber și WhatsApp, poate cel mai ciudat parteneriat: ce s-a schimbat, cum te ajută

Uber, la fel ca WhatsApp, se află într-o transformare permanentă, cu actualizări constante și o serie de modificări menite să vină în întâmpinarea nevoilor clienților. Cel mai recent update vizează o colaborare între cele două aplicații.

Pentru prima oară în istoria Uber, nu mai ai nevoie de populara aplicație pentru a efectua o comandă. În schimb, există un bot sau o inteligență artificială la capătul unei conversații pe WhatsApp care îți va prelua comanda și va interacționa cu tine într-o manieră cât se poate de eficientă, pentru a-ți trimite o mașină la adresa dorită.

Uber, prin WhatsApp – unde există serviciul

Schimbarea care a făcut valuri la nivel global s-a produs în nordul orașului indian Lucknow. În mod previzibil, acest experiment la scară redusă se va extinde la nivel global în funcție de rata succesului. Dacă oamenii vor ajunge să profite de acest beneficiu și nu vor încerca să păcălească platforma, este doar o chestiune de timp până vei comanda și tu un Uber prin WhatsApp, cu ajutorul unui bot.

Chiar dacă discutăm de o premieră pentru compania americană, este important de reținut că aceasta nu vine la pachet cu vreun compromis pe partea de performanță sau securitate. La capătul firului este același Uber pe care îl cunoști și s-ar putea să-l îndrăgești. Politicile de siguranță rămâne valabile și dacă faci o comandă prin WhatsApp.

În plus, de partea șoferilor, de asemenea, nu se schimbă absolut nimic. Pe ecranul telefonului lor, comenzile apar exact la fel ca înainte. Schimbarea este de partea serverului Uber, inteligența artificială menționată mai sus fiind responsabilă de transpunerea comenzilor din WhatsApp pe serverele gigantului american din domeniul ridesharing.

Oficialii Uber au anunțat că vor extinde serviciul și în alte teritorii ale lumii în viitorul apropiat. În ceea ce privește WhatsApp, compania condusă de Mark Zuckerberg este încântată de faptul că își extinde serviciile oferite în India, aceeași țară în care tocmai a primit dreptul de a funcționa ca aplicație de transfer de bani pentru 40 de milioane de utilizatori.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele