Turismul românesc a înflorit datorită pandemiei. Ce locații au ales românii anul acesta

Turismul românesc a înflorit datorită pandemiei. Ce locații au ales românii anul acesta

Pandemia a schimbat planurile de vacanță ale românilor. Anul acesta, turiștii au ales să rămână în țară, dezvoltând astfel turismul românesc.

Sezonul estival a fost unul foarte reușit pentru hotelierii și proprietarii de pensiuni și case de vacanță din țară. Din cauza pandemiei, românii au ales, doi ani consecutiv, destinații interne. Astfel că, meleagurile românești și-au redobândit faima de odinioară.

În 2021, volumul de rezervări, în perioada iunie-iulie, a fost cu 46% mai mare decât în anul 2019 și cu 60% mai mare decât în anul 2020. Platforma Travelminit.ro este cea care a făcut o analiză a rezervărilor din ultimii doi ani.

După o lungă perioadă de incertitudine, românii au ales să rămână în țară pe perioada vacanței. Ei au făcut rezervări turistice interne într-un număr foarte mare. La acest lucru au contribuit și condițiile schimbătoare de călătorie în afara țării. Pentru industria hotelieră românească acesta a fost un context foarte favorabil.

Ce destinații au ales românii?

Potrivit analizei furnizate de Platforma Travelminit.ro și de data asta românii au ales aceleași destinații. Astfel că, în această vară 25% dintre turiști au ales litoralul. Cele mai căutate stațiuni au fost Mamaia, Eforie Nord, Vama Veche, Olimp și Costinești. Apoi, 23% au ales stațiunile balneo cum sunt Sovata, Băile Felix, Băile Herculane.

Restul, au ales să meargă în localități mai mici, considerate comori turistice, cum sunt Praid, Rimetea, Odorheiu Secuiesc, Corund sau Gheorgheni. În ceea ce privește alegerea unității de cazare, ei au rămas, în continuare, pe unități hoteliere și pensiuni, în proporție de 68%.

Ce prețuri au plătit turiștii români, anul acesta?

Față de anul trecut, prețurile la cazare au fost mai mari. Un avantaj pentru turiști a fost că s-au putut folosi de voucherele de anul trecut. Anul acesta, prețul mediu pentru 2 nopți de cazare, 2 adulți, a fost de 501 de lei. De asemenea, prețul mediu pentru 2 nopți de cazare, 2 adulți + 2 copii, a fost vara aceasta de 692 de lei.

”Este evidentă orientarea turiștilor români spre destinații din țară, fie că vorbim despre zonele estivale, fie că vorbim despre munte sau zonele balneoclimaterice. Incertitudinea legată de restricțiile valului 4 a determinat un număr mare de rezervări în timpul verii și chiar până la finalul lunii septembrie. Ne așteptăm ca numărul rezervărilor să se mențină ridicat până la jumătatea lunii octombrie.” a declarat Timea Ambrus, Operations Manager Travelminit.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: