Țara în care polițiștii au descoperit o adevărată fabrică de arme printate 3D. Care este pericolul acestei tehnologii

Țara în care polițiștii au descoperit o adevărată fabrică de arme printate 3D. Care este pericolul acestei tehnologii

Poliția spaniolă a declarat că a percheziționat un depozit și a arestat pe cineva care lucra la fabricarea armelor cu o imprimantă 3D.

Raidul, care a avut loc în septembrie 2020, dar a fost ținut sub acoperire printr-un ordin judecătoresc până duminica trecută, a dezvăluit că proprietarul depozitului era capabil să tipărească arme noi în doar două minute, potrivit Reuters. Aceștia aveau deja o replică de pușcă de asalt și alte arme gata făcute. Una peste alta, raidul evidențiază cât de dificil poate fi să reglementezi tehnologia de imprimare 3D și să o împiedici să fie folosită în scopuri nefaste.

Pe deepweb, există o comunitate de pasionați de arme care împărtășesc online designuri pentru arme de foc imprimabile 3D pe piața neagră. Printre acestea se numără un model de pușcă de asalt, FGV-9, care costă doar 100 de dolari.

Nu este clar dacă acesta este același pistol fabricat de proprietarul depozitului, dar acest lucru arată cât de democratizată a devenit tehnologia pentru armele de imprimare 3D.

Poliția spaniolă a dezvăluit că a găsit și materii prime pentru tipărirea explozibililor în depozit, potrivit Reuters, pe lângă manualele de război, literatură despre supremația albă și memoriile naziste.

Raportul nu menționa dacă proprietarul depozitului a folosit încă vreuna dintre arme. Dar, indiferent, dezvăluirea subliniază cât de mare este amenințarea pe care o poate reprezenta această tehnologie în mâinile greșite.

Armele printate 3D direct pe câmpul de luptă tocmai au devenit realitate

Departamentul Apărării al Statelor Unite a atribuit un contract companiei ExOne, un lider global în tehnologia de fabricație 3D, oferind sisteme și servicii de imprimare 3D industriale. Vor să dezvolte mini-fabrici de imprimare 3D care ar putea fi desfășurate pe teren în timpul unei operațiuni militare.

Fabricile sunt, în esență, laboratoare complete de imprimare 3D care pot fi adăpostite în întregime într-un container de transport, conform Interesting Engineering. Este o idee interesantă, deși fără precedent, despre care Departamentul Apărării spune că va contribui la îmbunătățirea logisticii militare și va permite înlocuirea pieselor și a instrumentelor la nevoie, la fața locului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: