Arma semiautomată pe care o poți face acasă la preț mic poate fi cea mai mare problemă a imprimării 3D

Arma semiautomată pe care o poți face acasă la preț mic poate fi cea mai mare problemă a imprimării 3D

Armele imprimate 3D sau armele de foc funcționale care pot fi fabricate în mare parte sau în totalitate acasă cu o imprimantă 3D devin din ce în ce mai sofisticate și mai periculoase.

Primele arme făcute acasă se destrămau pur și simplu, după ce trăgeau o singură dată și au servit mai degrabă ca un “deget simbolic” pentru reglementarea guvernamentală a armelor de foc, decât ca o amenințare tangibilă.

Dar precum notează Slate, acestea devin din ce în ce mai avansate. Acum, o comunitate proeminentă de arme imprimate 3D intenționează să dezvăluie proiectele unei puști de asalt funcționale, îmbunătățite, la începutul acestui an.

Armele 3D confecționate acasă sunt legale

Grupul Deterrence Dispensed are o comunitate online de mii de oameni cărora le împărtășește planuri de arme și instrucțiuni pas cu pas despre cum să le construiască, alături de liste de imprimante și piese recomandate. În afară de acele pistoale subțiri, grupul a proiectat, de asemenea, o pușcă de asalt funcțională numită FGC-9. Costă doar aproximativ 100 de dolari cu imprimanta recomandată de 250 de dolari, costul total începând de la aproximativ 350 de dolari.

Pistolul este total legal. Este fabricat din metal, ceea ce înseamnă că poate fi depistat de detectoarele de metale, care este singurul punct de vedere tehnic care împiedică interzicerea tehnologiei, conform Slate. Dar, în afară de asta, aceste arme nu pot fi depistate și permit oamenilor să ocolească alte reglementări, cum ar fi verificările de fond, în special în țările cu un control mai strict al armelor decât Statele Unite.

„Nu există semne că lucrurile se vor opri”, a declarat pentru Slate designerul pseudonim FGC-9 „Ivan”. Proiectele devin din ce în ce mai ambițioase”.

Având în vedere că FGC-9 actualizat este așteptat în următoarele câteva luni, este de la sine înțeles că aceste arme de casă – despre care Slate raportează că sunt favorizate de neonaziști și de alte grupuri extremiste – vor deveni mai răspândite și mai periculoase.

Citește și:
Etichete: