Țara în care Apple deschide un laborator de cipuri. Aici vor produce tehnologii wireless 5G

Țara în care Apple deschide un laborator de cipuri. Aici vor produce tehnologii wireless 5G

Apple a anunţat recent că va deschide o nouă facilitate de 30.000 de metri pătraţi în Karlstrasse, în centrul Münchenului, la sfârşitul anului viitor. Iată despre ce e vorba.

Firma cu sediul în Cupertino a declarat că va face din München „Centrul european de proiectare a siliciului” şi că va angaja sute de persoane. Apple a susţinut că noul laborator va fi cel mai mare sit de cercetare şi dezvoltare din Europa pentru semiconductori şi software, conform Mediafax.

Compania a declarat că va eclipsa sit-uri similare precum cel al Arm din Cambridge și NXP din Eidenhoven

Acest anunț vine într-un moment potrivit, deoarece lumea se confruntă cu o lipsă acută de cipuri, care a provocat pierderi majore în sectorul auto, dar și în alte industrii. Acest lucru a îngrijorat toate țările din lume, întrucât semiconductorii sunt utilizați în toate dispozitivele electronice.

Astfel, inginerii de la Apple se vor concentra pe a dezvolta tehnologii wireless 5G. Ei au adăugat că vor construi și modemuri pentru produsele Apple, în noua facilitate.

Cu această ocazie, compania va angaja 1500 de ingineri în șapte sedii din München. Gigantul tehnologic susține că a cheltuit peste 15 miliarde de euro cu peste 700 de companii din Germania, în ultimii cinci ani.

München este unul dintre centrele tehnologice de top din Europa. Orașul găzduiește și giganți auto precum BMW și Audi, iar Google are aproximativ o mie de angajați în oraș.

Mai mult, Apple nu e singura companie care înființează noi laboratoare de cipuri în Europa. Gigantul tehnologic chinez Huawei a primit undă verde în iunie anul trecut să construiască o unitate de cercetare a cipurilor de un miliard de lire sterline în Cambridge.

Ce au în comun Apple și Dacia: criza mondială a cipurilor face ravagii

Recent, Dacia a încetat producția și a trimis oamenii acasă pentru că nu mai avea cipuri să instaleze în mașini. Problema este una globală și afectează giganți mult mai importanți decât producătorul auto românesc.

Faptul că nu găsești un PlayStation 5, o placă video GeForce RTX 3060 sau alt gadget de ultimă generație s-ar putea să fie o consecință a crizei mondiale de cipuri. Cererea este din ce în ce mai mare, în timp ce oferta și puterea de producție au fost afectate într-o manieră dezastruoasă de pandemie. În consecință, aproape orice industrie care are nevoie, într-o măsură mai mică sau mai mare, de semiconductori are de suferit.

În prima fază, consecințele au devenit evidente în industria auto-moto, dar de ceva timp, se reflectă și în piața produselor electronice dedicate consumatorilor obișnuiți. Dacă vrei să asociezi o cifră exactă acestui dezastru, industria automotive se pare că a înregistrat pierderi de 61 de miliarde de dolari în vânzări ratate din cauza crizei. Nu în ultimul rând, piața de smartphone-uri pare să fie afectată, în frunte cu foarte popularul iPhone 12.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: