Surprizele Dacia pentru români, dezvăluite de șeful companiei. Aceasta e cea mai așteptată mașină

Surprizele Dacia pentru români, dezvăluite de șeful companiei. Aceasta e cea mai așteptată mașină

Dacia are deja la vânzare noile modele de Logan și Sandero, iar de-o săptămână a lansat și modelul electric Spring. Dar anul nu s-a terminat, conform șefului companiei pe România.

În următorii patru – cinci ani, cel mai așteptat model de la Dacia e Bigster. Ar putea fi prima mașină cu preț de aproape 30.000 de euro, dar această mașină va fi lansată, cel mai curând, în 2024. Până atunci în centrul atenției vor fi alte modele.

Mihai Bordeanu e Country Head Dacia România. El a dezvăluit recent că va fi un model nou care înlocuiește atât Logan MCV, cât și Dokker. Nu va fi lansat însă în acest an, dar deja ai putut vedea câteva imagini cu acesta cât e în teste la noi.

Alături de noul model a fost observat un model nou de Dacia Duster. Cum SUV-urile sunt la căutare tot mai mare, iar Duster s-a bucurat de-o popularitate imensă până acum, aceasta ar putea fi mașina vedetă din 2021 și 2022. Depinde foarte mult de ce tip de motorizare va avea și ce alte dotări va aduce în plus, față de celelalte modele.

Acesta vine curând. „Actuala generație Dacia Duster va primi un facelift care va fi prezentat oficial în cursul anului 2021. Una dintre noutățile aduse de Duster facelift va fi modificarea ecranului central, care va fi identic cu soluția prezentă acum pe gama Sandero/Logan. Va avea și Android Auto și Apple Carplay wireless”, a spus Bordeanu pentru Autocritica.

Noul „diesel” pentru mașinile Dacia

Bordeanu a vorbit și despre dispariția motorizărilor diesel de pe Dacia. Pe de o parte, tendința din partea clienților e să nu mai dorească astfel de motoare, dar și să migreze către hibride, că prețurile au mai scăzut. Dacia are o alternativă.

„Versiunile Benzină+GPL (denumite comercial ECO-G) sunt «diesel-ul» actualei generații Logan/Sandero. Acestea funcționează foarte bine în România raportat la celelalte țări. Iar cifrele arată că Dacia vinde din ce în ce mai multe mașini echipate din fabrică cu acest sistem dual de alimentare. Versiunile GPL acoperă 65% dintre vânzările pe Logan și în jur de 60% dintre vânzările lui Sandero.”
Mihai Bordeanu

Cea mai proastă veste e însă despre Spring. Dacia nu ar reuși să livreze toate precomenzile în 2021. În acest sens, Bordeanu a spus următoarele: „Viața nu se termină pe 31 decembrie 2021, vom putea livra și în 2022. Unii o vor putea primi în ianuarie, în februarie sau în martie. Există o posibilitate.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: